2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Mākslas un amatniecības izstāde “Ziedi krāsā un kompozīcijā greznos un smalkos izstrādājumos”

Smiltenes novada muzejā, Mēru muižā no 20.augusta līdz 1.oktobrim būs apskatāma izstāde “Ziedi krāsā un kompozīcijā greznos un smalkos izstrādājumos”, ko veidojuši mākslinieki un amatnieki no visas Latvijas.

Daba ir tā, kas iedvesmo, palīdz saskatīt krāsu mainīgo daudzveidību. Jau gadu simtiem ziedi ir iedvesmojuši māksliniekus un viņu daiļradi, arī šajā izstādē tiek meklēts nacionālais kods, kur darbi, krāsu salikumi un kompozīcijas ritmi radīti asociācijās ar Latvijā sastopamiem ziediem. Šoreiz īpaši pievērsīsimies tam, kas Latvijas rokdarbniekiem šķiet smalks un grezns, tādā veidā dodot iespēju redzēt, cik smalkus un greznus izstrādājumus rada mūsdienu daiļamata meistari.

Izstādes atklāšana notiks 19. augustā plkst 15.00

Pēc izstādes atklāšanas, plkst 15.40, aicinām uz  Ingūnas Pētersones bezmaksas informatīvo lekciju “Saimnieciskās darbības uzsākšana – amatniekiem, mājražotājiem un citiem interesentiem” 15.40  Savu dalību lekcijā lūgums pieteikt līdz 18. augustam, zvanot uz tālruni +371 25455507.

Izstādes rīkotājs: Smiltenes novada dome, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra Tautas lietišķās mākslas studija “Smiltene”.

 

 

 

Informāciju sagatavoja

Agnese Ice-Sudzane,

Tautas lietišķās mākslas studijas “Smiltene”

vadītāja

 

06.08.2020.