2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Meža dienas Smiltenē

Šogad 1.oktobrī, Meža dienu ietvaros, Smiltenē tika organizēta Vecā parka apstādījumu papildināšana kopā ar Smiltenes vidusskolas 10a klasi, kur skolēni tika iepazīstināti ar apstādījumu ierīkošanas pamatprincipiem.

Jau vairākus gadus Smiltene ar Meža dienu un Meža attīstības fonda atbalstu saņem augus publiskiem apstādījumiem Smiltenē, arī šogad ar vidusskolēnu palīdzību tika iestādītas dažādas ziemcietes – hostas, papardes, graudzāles un zeltenes. Papildus stādīšanas darbiem, jaunieši tika iepazīstināti ar praktiskām iemaņām kā pareizi iestādīt augu, lai tas augtu un attīstītos. Ar iestādītajiem augiem tika papildinātas nogāzes pie koka terases un pārgāznes netālu no Tepera ezera Vecajā parkā.

Paldies, Meža attīstības fondam, Pašvaldību savienībai, kas ik gadu dod iespēju Smiltenes parkos un skvēros iestādīt kādu skaistu koku, krūmu vai ziemcieti, kas bagātina mūsu ainavu un līdz ar to iepriecina gan iedzīvotājus, gan pilsētas viesus. Paldies, Smiltenes vidusskolas 10a klasei, kas draudzīgā atmosfērā ierīkoja apstādījumus, lai kāda Vecā parka daļa kļūtu krāšņāka un ainaviski pievilcīgāka.

Smiltenes novada domes
Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine