2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Miķeļdienas tirdziņš Smiltenes vidusskolā

Smiltenes vidusskolas pasākumos jaunāko klašu skolēnus parasti atbalsta vecākie skolasbiedri. Miķeļdienas tirdziņš ir svētki, kurus visai skolai sarūpē trešo, ceturto un piekto klašu audzēkņi. Tirgošanās notiek visās trīs Smiltenes vidusskolas ēkās.

Īpašs prieks par tiem skolēniem, kuri, domājot par savu piedāvājumu, priekšroku deva videi draudzīgiem, Latvijā audzētiem produktiem!

Tuvojoties 30.septembrim, bērnu mājās aizvien biežāk izskanēja: “Mammīt, tēti, cik vēl ilgi līdz Miķeļdienas tirgum? Piecas, četras dienas? Man vēl tik daudz jāpaspēj! Vecmāmiņ un vectētiņ, jūs palīdzēsiet?” – Un tālāk jau vien tikai katrā ģimenē zināms, kā pagāja turpmākās dienas, vakari un stundas… Kādam mazajam tirgotājam nāca talkā mamma, kādam tētis, lielā māsa vai brālis, vēl kādam – māsīca, brālēni vai krustvecāki… Un kopā tapa darbiņi, kuros ieguldīts daudz, daudz mīlestības!

Savukārt skolā, vizuālās mākslas stundās bērni gatavoja plakātus, kuros reklamēja savu preci.

Pircēji aizgāja mājās pilniem groziem, guvuši daudz priecīgu un skaistu emociju, kas vienmēr virmo tur, kur katrs vēlas dalīties ar labāko un skaistāko, kas viņam ir.

FOTO

Teksts: Baiba Vahere

Foto: Dace Ciekure, Inga Deigele, Baiba Vahere