2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Mīlam savu zemi un sargājam to saviem bērniem

Mēs esam viena no mazākajām tautām pasaulē, bet mums  ir iespēja runāt savā valodā un dzīvot savā brīvā zemē. Latvieši šo privilēģiju izcīnīja drosmīgās un pašaizliedzīgās brīvības cīņās pirms vairāk kā 100 gadiem. Gadsimta laikā esam gājuši cauri grūtībām un dažādiem pārbaudījumiem, esam ierauti karos, mums uzspiestas svešas valodas un svešzemju vara. Laikam ejot, esam apliecinājuši pasaulei, ka mīlam savu zemi un sargāsim to saviem bērniem, lai tie dzītu savas saknes brīvā un skaistā zemē. Esam atguvuši neatkarību un pārdzīvojuši krīzes. Un kārtējo reizi esam jaunu izaicinājumu priekšā, kuri mums jāpārvar. Esmu pārliecināts, ka mēs esam stipri un visi kopā to pārdzīvosim.

Novembris ir patriotu mēnesis. Tas Smiltenes novadā vienmēr ir gaidīts. Kad 11. novembrī godinām brīvības cīņu dalībniekus, dodamies kopīgā lāpu gājienā uz Brīvības cīņās kritušo kareivju piemiņas vietu, mūs pārņem stipra patriotisma un pateicības sajūta. Pateicība par to, ka šie vīri cīnījās par mūsu valsti tad, kad tas bija nepieciešams visvairāk, stājās pretī lielam pārspēkam un atdeva savas dzīvības par mūsu nākotni. Jau vairākus gadus 18. novembrī, atzīmējot Latvijas Republikas  proklamēšanas gadadienu, Smiltenes novada dome pasniedz apbalvojumus mūsu līdzcilvēkiem, kuri ar savu darbu un neatlaidību ir pelnījuši atzinību un pateicību.

Diemžēl, šogad mēs šo svētkus nesvinēsim tā, kā līdz šim, jo saistībā ar pandēmiju un  izsludināto  ārkārtējo stāvokli esam ierobežoti svinēt lielus svētkus.

Šogad es aicinu šos Valsts svētkus svinēt savās ģimenēs, nepiedalīties pasākumos, kuros pulcējas liels cilvēku daudzums. Būsim atbildīgi un domāsim par mūsu līdzcilvēkiem, kurus mēs netīši varam pakļaut lielam riskam.

Stipru veselību, sirdsmieru un gaišus svētkus ikvienā Smiltenes novada ģimenē!

Edgars Avotiņš,

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs