2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

MOBILLY UN ZIEDOT.LV AICINA SĀKT JAUNU TRADĪCIJU #WHITEFRIDAY

Lai veicinātu sabiedrības iesaisti ziedojumu vākšanā Latvijas labdarības un nevalstiskajām organizācijām, Mobilly un Ziedot.lv aizsāk jaunu tradīciju un 7. februārī aicina ikvienu iesaistīties iniciatīvā #WhiteFriday. Tā tiks rīkota divas reizes gadā – februāra pirmajā piektdienā un pēdējā piektdienā pirms Melnās piektdienas jeb Black Friday izpārdošanas sākuma novembrī.

Vairāk nekā puse (53 %) Latvijas iedzīvotāju labprāt iesaistās dažādās labdarības akcijās, liecina pērn veiktās socioloģiskās aptaujas dati. “Visbiežāk ziedotāju aktivitāte pieaug gada nogalē, Ziemassvētkos, taču dažādām organizācijām atbalsts ir nepieciešams regulāri. Brīdī, kad #WhiteFriday būs ieguvis lielāku uzmanību, nekā Melnās piektdienas izpārdošanas jeb Black Friday, varēsim droši apgalvot, ka cilvēcei ir nākotne,” uzskata Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

“Cilvēka ikdienu veido paradumu virkne. Mums šķiet, ka ziedošanai ir jābūt vienam no šiem paradumiem. Katrs var izvēlēties sev ērtāko un pieejamāko ziedošanas veidu – Mobilly aplikācijā, portālā Ziedot.lv vai kādā citā veidā. #WhiteFriday ir stāsts par jauna paraduma radīšanu – padarīt pasauli labāku,” uzsver Mobilly vadītājs Ģirts Slaviņš.

Kampaņas #WhiteFriday organizatori aicina Latvijas sabiedrību mobilizēties pēc svētku iepirkšanās drudža un 7. februārī ziedot lielāku vai mazāku naudas summu kādai labdarības vai nevalstiskajai organizācijai, kuru mērķi ir dažādi, taču vēlme viena – veidot labāku Latvijas sabiedrību kopumā.

Daļa vērtīgu un sabiedrībai nozīmīgu iniciatīvu tiek īstenotas, tikai pateicoties atbalstītāju regulāriem ziedojumiem. Protams, organizāciju vajadzības mainās līdz ar aktuālajiem plāniem, bet #WhiteFriday ietvaros iespējams palīdzēt konkrētiem un īsā termiņā sasniedzamiem mērķiem. Piemēram, Latvijas Dabas fonds aicina saziedot 500 EUR, lai turpinātu nodrošināt tiešraides no aizsargājamo putnu ligzdām. Rehabilitācijas centrs POGA aicina palīdzēt Latvijas bērniem un jauniešiem ar kustību traucējumiem saņemt rehabilitāciju, savukārt fonda Plecs organizētajai Vecāku izglītības programmai nepieciešams atbalsts papildu grupas izveidei, jo esošo līdzekļu tam nepietiek. Latvijas Para ledus hokeja federācijai parahokeja kamaniņu iegādei nepieciešami 750 EUR, bet Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica 500 EUR ziedojumu izmantotu kā līdzfinansējumu filmai par bērniem, kas cietuši no vardarbības ģimenē.  

Arvien biežāk cilvēki izvēlas veikt regulārus ziedojumus, tādējādi padarot ziedošanu par savas ikdienas paradumu. Neliels, bet pastāvīgs atbalsts var ievērojami palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams, uzlabot vidi, kurā mēs visi dzīvojam, kā arī radīt vienotāku, atvērtāku un tolerantāku sabiedrību.

Apliecinot savu dalību kampaņā #WhiteFriday, aicinām 7. februārī savus sociālos tīklus ietērpt baltā krāsā, daloties ar aicinājumu iesaistīties iniciatīvā un ziedot, izvēloties sev atbilstošāko mērķi.

Aptauja veikta internetā (CAWI metode) 2019. gada janvārī, aptaujāti 715 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Mobilly ir norēķinu sistēma, kas atvieglo ikdienu vairāk nekā 250 000 cilvēku un sniedz iespēju mobilo telefonu lietotājiem veikt maksājumu visur, kur ir pieejami mobilie sakari. Ar Mobilly iespējams apmaksāt autostāvvietas, iebraukšanas maksu Jūrmalā, taksometru pakalpojumus, pasta sūtījumus, iegādāties vilcienu un autobusu biļetes, ziedot, kā arī norēķināties par precēm un pakalpojumiem.

 

Anete Krišjanova,  Mobilly mārketinga projektu vadītāja