2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Mūžības ceļos devusies ilggadējā TLMS “Smiltene” vadītāja Inese Kauliņa

(20.08.1951. – 16.05.2021.)

Aiztecēja mans mūžiņis

Kā dzīparu kamolīts;

Te satinu savas dienas,

Ij baltās, nebaltās.

(L.t.dz.)

 

16.maijā mūžības ceļos devusies ilggadējā TLMS “Smiltene” vadītāja Inese Kauliņa.

Inese dzimusi 1951. gada 20. augustā Launkalnes pagasta “Mīlgrāvju” mājās un pirmo mīlestību pret rokdarbiem guvusi agrā bērnībā no mātes, kura audusi, tamborējusi, adījusi un izšuvusi. Pirmās patstāvīgās iemaņas aušanā guvusi SPK “Tiltlejās” pie Almas Stabiņas un iedvesmota devusies mācīties Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tekstilmākslas nodaļā. Atgriežoties Smiltenē, Inese turpinājusi strādāt SPK “Tiltlejās”, vēlāk – uzņēmumā “Daiļrade”.

1986.gadā Inese Kauliņa piekritusi Smiltenes Kultūras nama vadītājas Veltas Kalveles aicinājumam un uzsākusi darba gaitas Tautas lietišķās mākslas studijas vadītājas amatā. Ar lielu mīlestību, aizrautību un cieņu pret rokdarbiem no 1986. gada līdz 2013. gadam TLMS “Smiltene”, lai saglabātu laiku gaitā nostiprinātās, pārmantotās un izkoptās aušanas tradīcijas, tapuši hektāriem segu un galdautu, kilometriem jostu un dvieļu, pievēršot īpašu uzmanību latviešu etnogrāfijai, aušanas tehnikai, audumu un krāsu salikumiem. Organizētas vairākas darinājumu izstādes, kur bija skatāmas košas Vidzemes strīpainās segas, linu dvieļi, plecu lakati un citi darinājumi, kā arī studijas dalībnieces mudinātas piedalīties vēl vairākās izstādēs Latvijā.

 

TLMS “Smiltene” kolektīvs izsaka lielu pateicību par Ineses darba gadiem studijā, sirds dāsnumu, cieņu un mīlestību pret darbu.

 

Lai gaišs ceļš mūžībā!