2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Muzikālā vīzijā uz skatuves atgriezīsies leģendārie “Čikāgas piecīši”

24.augustā, kad Jāņukalna estrādē tiks noslēgta Vasaras sezona Smiltenē, pulksten 17:00 būs skatāma muzikāla izrāde “Čikāgas piecīši – Leģendu atgriešanās”. Režisors – Valdis Lūriņš, lomās – Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Brūveris, Ieva Sutugova, Inita Sondore, Ginta Krievkalna, Rolands Beķeris un Marģers Eglinskis.

“Čikāgas piecīši – Leģendu atgriešanās” ir muzikāla vīzija, kurā populāri aktieri un dziedātāji ar sirsnību un lielu pietāti rādīs, kādi bija “Čikāgas piecīši”. Izrādes pamatā ir Alberta Legzdiņa atmiņu stāstījumi no grāmatas “Čikāgas piecīšu piedzīvojumi”, ka arī izskanēs grupas radītie leģendārie skaņdarbi.

Šarmantā Alberta Legzdiņa tēlā iejutīsies Mārtiņš Egliens, kurš pats ir ļoti atraktīvs aktieris ar izteiktu spēju sadarboties ar publiku. Viņš ļaus skatītājiem izbaudīt “Čikāgas piecīšu” jokus un gaisotni. Mārtiņš Brūveris kļūs par Armandu Birkenu un valdzinās skatītājus ar savu apbrīnojamo balss tembru liriskajās dziesmās. Šarmantās un muzikālās Janīnas Ankipānes lomā iejutīsies dziedātāja Ieva Sutugova. Par Loriju Vudu uz mirkli kļūs Ginta Krievkalna vai Dailes teātra aktrise Inita Sondore. Marģers Eglinskis atveidos gan Uldi Ievānu, gan Uldi Streipu, kuri abi bija izcili joku meistari grupā. Vēl izrādē skatītāji varēs tikties ar Ilmāru Dzeni, ko atveidos Liepājas teātra dziedošais, lieliskais aktieris Rolands Beķeris. Ilmārs Dzenis pašos pirmsākumos ir dziedājis “Čikāgas piecīšos”, taču vēlāk bijis spiests pārcelties uz Floridu, kur sāka pats savu mūziķa karjeru. Izrādē kā Larisa Mondrusa uzmirdzēs Ginta Krievkalna. Jāpiebilst, ka Larisa Mondrusa emigrēja no Latvijas gan krietni vēlāk un grupā “Čikāgas piecīši” viņa nav muzicējusi, tomēr arī viņas dziesma “Svešā zemā stādu rozes” ir tautā ļoti populāra un piederīga tā laika notikumiem.

Šogad aprit 30 gadi kopš “Čikāgas piecīšu” atgriešanās Latvijā 1989. gadā ar slaveno koncertu Mežaparka estrādē. Tā bija pirmā reize, kad Latvijas iedzīvotāji dzīvē tikās ar iemīļoto grupu. “Čikāgas piecīšu” izpildītās dziesmas jau gadiem bija ārkārtīgi populāras Latvijā, kaut arī neviens nebija redzējis, kā izskatās dziedātāji, un pat nezināja, kā viņus sauc. Nelegālie “Čikāgas piecīšu” ieraksti klejoja un tika pārrakstīti neskaitāmas reizes, līdz plates un magnetofona lentas, vārda tiešā nozīmē, juka ārā un kļuva caurspīdīgas no spēlēšanas.

Biļetes tirdzniecībā “Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv: € 8,00, € 10,00, € 12,00 un € 15,00.

Vakara turpinājumā esiet mīļi aicināti apmeklēt šīs sezonas pēdējo zaļumballi kopā ar iemīļoti grupu “Sestā jūdze”! Ieeja – € 5,00. Pasākuma laikā darbosies kafejnīca.

Laila Ilze Purmliete
pasākuma producente, “Jaunais Muzikālais teātris”
Madara Mūrniece
Smiltenes pilsētas KC mākslinieciskā vadītāja