2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Nāc un piedalies EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻĀ

Visā Eiropā norisināsies EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻA (turpmāk EMN) no 2018.gada 16. līdz 22.septembrim. Tās laikā Eiropas pilsētas un novadi rosina iedzīvotājus automašīnu vietā aktīvāk izvēlēties ilgtspējīgus pārvietošanās veidus – pastaigas ar kājām, riteņbraukšanu un sabiedrisko transportu. 2018.gadā EMN vadmotīvs ir “multimodalitāte” – dažādu transporta veidu kombinēšana.
Smiltenes novada pašvaldība piedalīsies EMN Nacionālajā konkursā, kuras laikā pašvaldība izcels labās prakses piemērus (t.sk. infrastruktūras objektus). Ar Smiltenes novada un citu pašvaldību pieteikumiem var iepazīties www.mobilityweek.eu.

Smiltenes novadā EMN laikā norisināsies sekojošas aktivitātes:

  • 16.09. Informācija par Eiropas Mobilitātes nedēļu 2018 un plānotajām aktivitātēm pašvaldības mājas lapā www.smiltenesnovads.lv un pašvaldības sociālajos kontos Twitter un Facebook.
  • 17.09. Smiltenes novada izglītības iestādēs 1.klašu skolēni piedalīsies zīmējumu dienā “Diena bez auto”. Zīmējumu izstāde  būs apskatāma skolās visas nedēļas garumā.
  • 18.09. Smiltenes novada Pašvaldības policija viesosies novada izglītības iestādēs ar lekciju par drošību uz ielām un ceļiem.
  • 19.09. -21.09. Iedzīvotāji ir aicināti piedalīties akcijā ”Ar velo uz darbu un skolu”  ikdienas gaitās doties ar velosipēdu, kā arī mudināt kolēģus, draugus un radus  pārvietoties, izmantojot videi draudzīgo transporta veidu. Lai popularizētu braukšanu ar velo,  akcijas dalībniekus aicinām iesūtīt individuālās vai kolektīva fotogrāfijas, norādot vietas nosaukumu un autoru, sūtot  uz e-pastu [email protected]  vai izmantojot WhatsApp aplikāciju uz mobilo tālr.nr. 28334474. Iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas pašvaldības mājas lapā un Facebook lapā. Publicējot fotogrāfijas savos sociālo tīklu profilos, lieto tēmturi #arvelouzdarbu vai #arvelouzskolu. Starp iesūtītajām fotogrāfijām 22.septembrī izlozēsim trīs autorus, kuri saņems pārsteigumu dāvanas no Smiltenes novada pašvaldības.
  • 22.09. Diena bez auto! Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs rīko pasākumu “Ieriteņo simtgadē!”. Šoreiz ierasto aktīvo dabas baudīšanu uz velosipēda aizstāsim ar svinīgu velobraucienu svētku drānās pa Smiltenes ielām, nesteidzīgi iepazīstot seno Smilteni tās simtgades priekšvakarā. Pasākuma sākums un noslēgums Kalnamuižā. Vairāk informācijas par pasākumu www.visit.smiltenesnovads.lv.

Papildus informējam, ka ir iespēja Facebook vietnē “Gudrais pilsētnieks” apskatīt un dalīties ar kampaņas video, kas mudina Latvijas iedzīvotājus izmēģināt dažādus pārvietošanās veidus un to kombinēšanu.

Aicinām sekot līdz informācijai par EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻAS aktivitātēm pašvaldības mājas lapā www.smiltenesnovads.lv!

Lita Kalniņa,
Attīstības un plānošanas nodaļas