2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ar muzikālu dāvanu priecē bērnus Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā

No 31. maija līdz 3. jūnijam, atzīmējot  Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, dažādos Latvijas novados Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris velta muzikālu dāvanu  bērnu aprūpes centru iemītniekiem.

Zibakcijā piedalās Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra kameransambļi, un tie sniedz muzikālu priekšnesumu SOS bērnu ciematos un bērnu namos Cesvaines, Rēzeknes, Valmieras un Bauskas novadā.

Šoreiz akcijas norisē piedalās divi no daudzajiem orķestra kameransambļiem – metāla pūšaminstrumentu kvintets un estrādes ansamblis. Metāla pūšaminstrumentu kvintets ir pastāvīga orķestra mūziķu vienība, kas pārsvarā nodrošina militārā dienesta ceremonijas, savukārt estrādes ansambļa galvenais uzdevums ir priecēt klausītājus ar dažāda rakstura jaunām un arī labi pazīstamām dziesmām.

Zibakcijas programmā ir iekļauta jautra un dzīvespriecīga mūzika, lai radītu klausītājiem pārsteigumu un prieku, izraujot tos no ikdienas dzīves ritma.

Ņemot vērā esošo epidemioloģisko situāciju, zibakcijas laikā tiek ievēroti valstī noteiktie drošības noteikumi.

 “Karavīra profesijas būtība ir sargāt un rūpēties par savu tautu. Tieši pašaizliedzīgas rūpes par bērniem sargā katras tautas nākotni, tās drošību un labklājību. Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas akcijai ar nodomu ir izvēlēti SOS bērnu ciemati un bērnu nami, jo tieši šajās vietās dzīvojošie ir pelnījuši īpašu līdzcilvēku uzmanību un atbalstu. Mūsu, karavīru – mūziķu, plānotā klātbūtne bērnu aprūpes centros ir vēlme sniegt viņiem pozitīvu emociju un enerģijas pieplūdumu ilgākam laika periodam,” atzīmē Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra priekšnieks kapteiņleitnants Guntis Kumačevs.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ir viena no redzamākajām Latvijas armijas vienībām. Sabiedrībā tā visbiežāk asociējas ar valstij nozīmīgiem svētkiem un pasākumiem. Orķestra darbība apvieno sevī vairākas funkcijas – ceremonijas, parādes, koncertus, kameransambļu koncertus un defilē programmu demonstrējumus. Savā pastāvēšanas laikā orķestris ir piedalījies daudzos starptautiskos un pasaulē ievērojamos militārajos festivālos. Tas ir guvis lielu klausītāju atzinību Latvijā un ārvalstīs.

Starptautiskā bērnu aizsardzības diena daudzās valstīs tiek atzīmēta kopš 1950. gada. Tās mērķis ir izcelt bērnu tiesības uz brīvu, mierīgu vidi un dzīvi bez vardarbības. Tā atgādina par valsts pienākumu nodrošināt bērna tiesības uz labklājību, veselības aprūpi, izglītību un drošu dzīves vietu.

 

 

Informāciju sagatavoja:

seržante Marina Vidmonte

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra soliste