2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Nakts pārgājienā “Spocīns Jocīns” iepazīst Mācītājmuižu

31. oktobrī 64 lieli un mazi smiltenieši devās naksnīgā pārgājienā “Spocīns Jocīns” Smiltenes apkārtnē.

Apmēram 9 kilometru garajā nakts pārgājienā, tika iepazīta, Smiltenes apkārtne un Mācītājmuiža, kur ieskatu vēsturē ar savu stāstījumu sniedza Smiltenes evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Reinis Kulbergs. Dalībnieki varēja iepazīties ar muižas pašreizējo, skumjo stāvokli, uzzināt par nesen veiktajiem darbiem muižas saglabāšanai, iesāktajiem projektiem un cerībām nākotnē. Mācītājs klātesošos arī laipni aicināja brīvprātīgi piedalīties muižas atjaunošanas darbos.

 Turpmākajā maršruta daļā, nakts aizsegā tika meklēti spoki un plēsti joki, risināti atjautības uzdevumi. Pusceļā dalībniekiem bija iespēja atvilkt elpu un sasildīties pie ugunskura, uzcept līdzi paņemtās desiņas un iedzert karstu tēju, lai atgūtu spēkus un dotos atpakaļceļā uz Smilteni.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, laika apstākļi šogad lutināja ar skaidrām, zvaigžņotām debesīm, mēnesgaismas pielietiem laukiem un nelielu salu, kas atviegloja iešanu.

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs saka lielu paldies visiem dalībniekiem un īpašu paldies mācītājam Reinim Kulbergam, par iespēju paviesoties Mācītājmuižā, un pasākuma vadītājai Santai Paeglei par lielisko maršrutu un kopā pavadīto laiku!

Bilžu galerija no pasākuma apskatāma šeit

Fotogrāfijas lejupielādei (publicējot obligāti jānorāda foto autors):

Agnis Melderis

Informāciju sagatavoja:
Līva Anderšmite
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra 
tūrisma speciāliste