2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Nakts pārgājiena“Spocīns Jocīns” dalībnieki izgaismo “Stounhendžu”

Maršruts sākās pie Smiltenes Tūrisma informācijas centra, kur, pēc reģistrēšanās un īsas atklāšanas, ceļš vijās tālāk uz Jāņukalnu, gar pilsētas robežu uz Grotūzi. Tālāk, dodoties pa kādreizējā dzelzceļa posmu, tika meklēti krūmos paslēpušies spoki. Gar vecās dzelzceļa stacijas vietu devāmies uz Tiltlejām, kur ceļš tālāk veda mūs gar “Slaktūzi” (Firsta Paula Līvena laikā celto kautuvi) uz skaisti ar svecītēm izgaismoto “Stounhendžu”, kur dalībniekiem bija iespēja atvilkt elpu un sasildīties pie ugunskura, uzcept līdzi paņemtās desiņas un iedzert karstu tēju, lai atgūtu spēkus un dotos atpakaļceļā uz Smilteni.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, laika apstākļi šogad lutināja ar skaidrām, zvaigžņotām debesīm, neparasti oktobra beigām silto laiku, kas atviegloja iešanu un ļāva dalībniekiem uzkavēties ilgāk pie ugunskura un izbaudīt vakaru, jo degunā neknieba sals.

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs saka lielu paldies visiem dalībniekiem un īpašu paldies pasākuma vadītājai Santai Paeglei par lielisko maršrutu un kopā pavadīto laiku.

 Foto šeit (publicējot noteikti jānorāda foto autors): Evija Ziemiņa

Informāciju sagatavoja
Amanta Bērziņa
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
 speciāliste