2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Nepieciešama iepriekšēja elektroniska pieteikšanās koncertam “Latvijas Dvēseles dziesmas” 03.10.20.

3.oktobrī pulksten 15:00 Smiltenes novada Kultūras centra lielajā zālē ar koncertu “Latvijas dvēseles dziesmas” viesosies muzikālā apvienība Trio Angelicus – Elīna Šimkus (soprāns), Ieva Šablovska (arfa), Sondra Lejmalniece (flauta). Lai ievērotu visas epidemiloģiskās prasības, saistībā ar Covid-19 situāciju valstī, koncertā ir ierobežots vietu skaits. Lai pieteiktu vietu, aicinām elektroniski aizpildīt veidlapu.
 
Aizpildot pieteikuma formu, apmeklētājs automātiski tiek iekļauts koncerta apmeklētāju sarakstā. Kad būs sasniegti 200 pieteikumi, elektroniskā pieteikšanās forma tiks slēgta un pieteikties vairs nevarēs. Neskaidrību gadījumā zvanīt: +37128688101.
 
Veidlapa pieejama šeit.
 
Trio Angelicus īpašo skanējumu veido trīs siltu tembru apvienojums – augsta dāmas balss, flautas dzidrais skanējums un arfas noslēpumainais valdzinājums. Viendaļīgajā koncertprogrammā “Latvijas dvēseles dziesmas” ietvertas mūsdienu latviešu komponistu kompozīcijas. Par programmas impulsu mūziķes dēvē Ērika Ešenvalda “Dvēseles dziesmu”, kurā caur Anitas Kārkliņas vārsmām gleznojas Latvijas novadi, daba, mūsu vērtības un tradīcijas. Dzimtās zemes iedvesmoti ir arī pārējās šajā koncertprogrammā iekļautās kompozīcijas. Līdz ar labi zināmiem un iemīļotiem skaņdarbiem, kuru autoru lokā ir Pēteris Vasks, Jānis Lūsēns, Romualds Jermaks, Dace Aperāne, Maija Einfelde, Georgs Pelēcis un Imants Kalniņš, šajā programmā iekļauti arī divi īpaši Trio Angelicus veltīti opusi – Selgas Mences dziesmu cikls “Gadalaiku raksti” ar Imanta Ziedoņa dzeju un Vestarda Šimkus miniatūra “Es pazinu to putniņu” ar latviešu tautasdziesmas vārdiem. Programmā: latviešu komponistu mūzika.
 

Informāciju publicēšanai sagatavoja

Alise Seile

Smiltenes novada Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101