2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

No 16.marta pirmsskolas izglītības iestādes darbu turpina, vecākiem, kuri strādā attālināti, tiek rekomendēts bērniem bērnudārzu neapmeklēt

Ministru kabinets 12. martā apstiprināja vairākas izmaiņas epidemioloģiskās drošības pasākumos, uzsvaru liekot uz attālinātā darba veicināšanu, lai līdz Lieldienām mērķtiecīgi nostiprinātu pašreizējo Covid-19 saslimstības krituma tendenci.

Pamatojoties uz Ministru kabineta pieņemtajiem grozījumiem rīkojumā Nr.655, no 16.marta Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestādes un pirmsskolas grupas darbu turpina, uzņemot tos bērnus, kuru vecākiem jāstrādā klātienē, kā arī tiem, kuru darba specifikas dēļ nav iespējams attālināti vienlaikus strādāt un nodrošināt bērnu pieskatīšanu. Bērnudārzā satiekas dažādas mājsaimniecības, tāpēc galvenais valdības pieņemtā lēmuma mērķis ir samazināt bērnu daudzumu pirmsskolas izglītības iestādēs, tādējādi samazinot vīrusa izplatības risku.

Sargājot gan darbinieku, gan bērnu veselību, pirmsskolas izglītības iestādes darbinieki reizi nedēļā veiks Covid-19 testu, tāpat izglītības iestādes turpina ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, tai skaitā mutes un deguna aizsegu lietošanu mācību procesa laikā.   

Jautājumu gadījumā vecāki ir aicināti sazināties ar audzinātāju vai pirmsskolas izglītības iestādes vadītāju.

Aicinām ikvienu atbildīgi izturēties pret savu un apkārtējo cilvēku veselību un rūpīgi ievērot visus drošības pasākumus!

Informācija par aktuāliem drošības pasākumiem skatīt, ŠEIT. 

 

Sagatavoja, Marita Mūze, sabiedrisko attiecību speciāliste