2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

No 19. līdz 23. oktobrim norisināsies NVA akcija “Karjeras dienas darba meklētājiem”

No 19. līdz 23. oktobrim Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) visā Latvijā rīko akciju “Karjeras dienas darba meklētājiem”, lai veicinātu darba devēju un darba meklētāju satikšanos. Karjeras dienu aktivitātes šogad, ņemot vērā Covid-19 infekcijas apdraudējumu, paredzēts īstenot ne tikai klātienē, bet arī tiešsaistē. Piedalīties akcijā un saņemt atbalstu darba meklēšanā un karjeras veidošanā var ikviens iedzīvotājs, kurš meklē darbu vai vēlas to mainīt. Dalība Karjeras dienu aktivitātēs ir bez maksas!

21.oktobrī plkst. 19.00 sociālās vietnes Facebook NVA kontā visi interesenti aicināti piedalīties tiešsaistes karjeras dienā, ko rīko NVA sadarbībā ar sociālo kustību “Latvija strādā”. Tiešraidē uzsvars tiks likts uz profesionālās attīstības un pārkvalifikācijas iespējām. Tiešsaistes karjeras dienā uzņēmumu un organizāciju pārstāvji prezentēs darbiniekiem un citiem interesentiem piedāvātās mācību un karjeras izaugsmes iespējas, kā arī informēs par aktuālajām vakancēm. Dalībnieku vidū būs pārstāvji no informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “Accenture”, mācību platformas “Coursera”, Cēsu Digitālā centra, NVA, “Rimi Latvia”, “Swedbank” u.c. Interesenti varēs saņemt konsultācijas par mācībām un pieteikšanās nosacījumiem attālinātās izglītības platformās openminded.lv, elementsofai.lv un coursera.org.

Arī šogad notiks darba pārrunu treniņi. Darba meklētāji NVA karjeras konsultantu vadībā izspēlēs dažādas ar darba pārrunām saistītās situācijas un izmēģinās gan darba meklētāja, gan darba devēja „lomas”, lai praktiski sagatavotos darba intervijām. Tiks analizētas situācijas un kļūdas, kuras darba meklētāji visbiežāk pieļauj darba pārrunās un pieteikuma dokumentu sagatavošanā. Redzot sevi no malas, treniņu dalībnieki varēs labāk apzināties, kādas ir viņu stiprās puses un kādas prasmes ir jāpilnveido.

Šogad darba interviju simulācijas jeb lomu spēlēs plānotas ne tikai klātienē NVA filiālēs, ja to ļaus epidemioloģiskā situācija, bet arī attālināti ZOOM vietnē.

Darba interviju treniņiem lūdzam pieteikties iepriekš! Darba pārrunu treniņiem jāpiesakās NVA tīmekļvietnes sadaļā  “Karjeras dienas”, izmantojot funkciju “Pieteikuma anketa”. Kad pieteikuma anketu Jūs būsiet aizpildījis un nosūtījis, to automātiski saņems Jūsu izvēlētā NVA filiāle. Filiāles darbinieks sazināsies ar Jums un telefona sarunā vienosies par tikšanās laiku.

Katras NVA filiāles Karjeras dienu akcijas pasākumu plāns un kontaktinformācija atrodama NVA tīmekļvietnes  sadaļā  “Karjeras dienas”.

Apmeklējot NVA filiāli klātienē, ir jāievēro epidemioloģiskās drošības ieteikumi! Ja ir saslimšanas simptomi vai noteikta pašizolācija, aicinām klātienes aktivitātes neapmeklēt!

Uzziņai: Akciju “Karjeras dienas darba meklētājiem” NVA pirmo reizi rīkoja 2018.gada rudenī, kad akcijā piedalījās 3,5 tūkstoši darba meklētāju. 2019.gadā akcijā iesaistījās jau vairāk nekā 4 tūkstoši darba meklētāju.