2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

No 20. līdz 30. aprīlim topošie studenti tiešsaistē varēs iepazīt RTU

2020.gada 16. aprīlī – Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina visus, kurus interesē studijas Latvijā vienīgajā daudznozaru tehniskajā universitāte, no 20. līdz 30. aprīlim plkst. 17 piedalīties pasākumā «Pieslēdzies RTU!», kur tiešsaistē būs iespējams skatīties intervijas ar fakultāšu pārstāvjiem un studentiem, kā arī pašiem uzdot savus jautājumus. Šis pasākums šogad vidusskolēniem un viņu vecākiem tiek piedāvāts tradicionālās Atvērto durvju dienas vietā, jo fakultāšu apmeklēšana klātienē patlaban nav iespējama.

 

Tiešsaistes intervijas būs skatāmas RTU Facebook notikuma lapā ej.uz/PiesledziesRTU, un katra diena būs veltīta vienai no deviņām RTU fakultātēm. Tiešraide notiks no plkst. 17 līdz 18, un tajā moderators Kristaps Tālbergs izjautās fakultāšu vadības pārstāvjus, aicinot izstāstīt par studiju, pētniecības iespējām Rīgā un ārpus tās, budžeta vietām, prakses un studiju apmaiņas programmām un daudz ko citu. Sarunas otrajā daļā fakultāšu pašpārvalžu pārstāvji dalīsies savā studiju pieredzē, pastāstīs par iespējām pilnveidot savas zināšanas fakultāšu laboratorijās un interešu klubos, studentu aktivitātēm sporta un kultūras jomā, kā arī par citiem tematiem. Ikvienam tiešsaistē būs iespēja uzdot arī savus jautājumus.

 

Tiešsaistes interviju plāns:

  • 04. plkst. 17−18 Arhitektūras fakultāte;
  • 04. plkst. 17−18 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte;
  • 04. plkst. 17−18 Inženierekonomikas un vadības fakultāte;
  • 04. plkst. 17−18 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte;
  • 04. plkst. 17−18 Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte;
  • 04. plkst. 17−18 Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte;
  • 04. plkst. 17−18 Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte;
  • 04. plkst. 17−18 Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte;
  • 04. plkst. 17−18 E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultāte.

 

RTU deviņās fakultātēs iespējams iegūt daudzpusīgu izglītību augstajās tehnoloģijās un inženierzinātnēs, kā arī sociālajās un humanitārajās zinātnēs. RTU mērķtiecīgi attīsta savu infrastruktūru, Ķīpsalā būvējot Latvijā pirmo studentu pilsētiņu, kas pēc būvniecības pabeigšanas kļūs par Baltijas reģionā modernāko inženierzinātņu studiju centru, kur būs koncentrētas RTU fakultātes, moderns laboratoriju korpuss, Zinātniskā bibliotēka un administratīvās ēkas. Pagājušā gada rudenī studentiem Ķīpsalā durvis vēra jaunā Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte, bet šobrīd noris Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes ēkas būvniecība.

 

Plašāka informācija par studiju iespējām RTU: www.rtu.lv/lv/studijas

 

Informāciju sagatavoja:

Gundega Preisa,

RTU Ārējās komunikācijas nodaļas

projektu vadītāja