2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

No 7.jūnija Smiltenes novada bibliotēkās apmeklētājiem pieejami datori un atvērtas lasītavas

Ievērojot Kultūras ministrijas 2021. gada 3.jūnijā izdotās “Vadlīnijas epidemioloģiskās drošības pasākumiem bibliotēku darbībā”, Smiltenes novada bibliotēkās no 7.jūnija tiek atvērtas lasītavas un apmeklētājiem atļauts izmantot bibliotēkas datortehniku.

Līdz ar to bibliotēkās atgriežas maksas pakalpojumu sniegšana kārtība, kāda tā bija pirms pandēmijas. Vairs nav nepieciešams iepriekš iesūtīt drukājamo dokumentu. Smiltenes bibliotēkā pieejams Eiropas Savienības informācijas punkts, atvērta gan Periodikas, gan Uzziņu lasītavas. Lasītavās atļauts uzturēties bez laika ierobežojuma, taču joprojām ir ierobežots apmeklētāju skaits.

Apmeklējot bibliotēku:

  • Apmeklētājiem telpās obligāti nepieciešam lietot sejas aizsargmasku;
  • Ienākot bibliotēkā jādezinficē rokas;
  • Lūdzam apmeklētājus ierasties individuāli, ja nav iespējams, tad tikai kopā ar savas mājsaimniecības pārstāvi.
  • Jāievēro 2 metru distance apmeklētājiem vienam no otra un kā arī no bibliotēkas darbiniekiem;
  • Vienlaicīgi telpās var uzturēties ierobežots cilvēku skaits;
  • Bibliotēkas telpās aizliegts atrasties personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm.

Arī turpmāk, lai mazinātu rindas bibliotēkā un uzturēšanās laiku tajā, aicinām reģistrētos bibliotēkas lietotājus sev interesējošos izdevumus iepriekš rezervēt – rakstot uz bibliotēkas e-pastu, zvanot vai pieslēdzoties Valkas, Smiltenes, Strenču novada kopkatalogam sadaļā “Mana bibliotēka”. Šim pakalpojumam nepieciešami autorizācijas dati, kurus var saņemt, sazinoties ar bibliotēkas darbiniekiem.

Aicinām sekot līdzi jaunumiem un izmaiņām bibliotēku darbībā tīmekļvietnē www.smiltenesnovads.lv sadaļā “Bibliotēkas”, kā arī Facebook.com bibliotēkas profilā.

Bibliotēku darba laiks:
Smiltenes novada pagasta bibliotēkās darba laiks paliek nemainīgs. Taču sākas atvaļinājumu laiks, tāpēc pirms apmeklējuma iesakām pārliecināties par interesējošās bibliotēkas darba laiku.

Smiltenes bibliotēkā, kā jau ierasts, līdz 31.augustam  – vasaras darba laiks.

Informāciju sagatavoja:
Inta Mežule,
Smiltenes novada bibliotēkas vadītāja