2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Nodarbes kopā ar jauniešiem ar GRT. Aicini mūs ciemos!

Lai aizsāktu sabiedrības uzskatu maiņu par jauniešiem ar garīga rakstura traucējumiem (GRT), fonds “Iespēju tilts” kopā ar Valmieras vasaras karjeras dienas nometnes “Atver durvis, atklāj sevi-2” jauniešiem īstenoja radošo darbnīcu – jaunieši ar GRT mācīja nometnes jauniešiem dekupēt jūrmalā atrastos oļus. Rezultātā – dekupēti akmentiņi, ko būs iespējams iegādāties sociālajā veikaliņā “Čaklās Bites bodē”, un atbalstīt “Iespēju tilta” jauniešu ikdienu!

 “Pagaidām mūsu sabiedrība ne pārāk pieņem visu citādo un atšķirīgo,” norāda Zita Gustavsone, fonda “Iespēju tilts” vadītāja. “Mēs vēlamies to mainīt – parādīt sabiedrībai, ka arī ar mums kopā var darīt brīnumjaukas lietas, jēgpilni pavadot brīvo laiku,” uzsver Zita.

Pateicoties Sabiedrības integrācijas fonda NVO programmas atbalstam, tuvākajā laikā jaunieši ar GRT kopā ar sociālo rehabilitētāju Ritu, audzinātāju Līgu un koordinatori Gundegu plāno apciemot dažādas Valmieras vietas, organizācijas, aktīvāk apmeklēt dažādus publiskus pasākumus, kā arī doties pārgājienā, ekskursijā, talkot, sportot, iespējams, pat uzvest nelielu etīdi vai skečiņu. Darīt visu, kas sniedz prieku!

“Ja vēlies mums pastiept roku pretī un uzaicināt jauniešus ar GRT apmeklēt kādu pasākumu kopā ar visiem pārējiem, mēs noteikti neatteiksimies! Mēs priecāsimies par šo iespēju un gaidīsim ziņu, ka vēlies kopā ar mums ko labu veikt! Salīdzinot ar skandināvu zemēm, piemērām, Dānijā jau gadus desmit atpakaļ sabiedrība bija stipri saprotošāka nekā mēs šodienā. Jā, redzams, ka cilvēkam ir GRT, taču kopā ar savu pavadoni tas neliedz viņam doties uz veikalu, apmeklēt publiskus pasākumus. Dzīvot, tāpat kā visi citi. Un neviens nebaidās no tevis, ja esi nedaudz citādāks. Mums tas vēl ir jāmācās,” norāda koordinatore.

 

 

Gundega Siliņa,

Valmieras novada fonds

http://www.vnf.lv