2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Norisinājies sezonas trešais un ceturtais Latvijas kausa posms, orientēšanās kluba “Azimuts” rīkotā “Mazā balva”

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 10. un 11. jūlijā, Launkalnes pagastā norisinājās sezonas trešais un ceturtais Latvijas kausa posms, orientēšanās kluba “Azimuts” rīkotā “Mazā balva”. Sacensības rīkoja OK Azimuts sadarbībā ar Smiltenes novada domi un Latvijas orientēšanās federāciju.

Iepriekš bija pieteikušies  507 dalībnieki, taču karstuma un citu iemeslu dēl ne visi ieradās.  Pirmajā dienā  startēja 504  dalībnieki vidējā, bet otrajā dienā 484 dalībnieki garajā distancē. Sacensībās piedalījās arī Igaunijas un Lietuvas sportisti.  Sacensību dalībniekiem un organizatoriem nācās sadzīvot ar lielajiem dunduru mākoņiem, kas īpaši uzmācīgi  bija distanču atklātākajās vietās.

Varam būt lepni ka šoreiz karšu zīmēšanai mums nevajadzēja meklēt speciālistu no malas. Ar šo darbu , distanču plānošanu un KP izvietošanu apvidū lieliski tika galā OK Azimuts sportists Ilgvars Caune.

Sacensības komentēja profesionāls orientēšanās sacensību komentētājs Andris Rupais informējot par notiekošo distancē un finišā.

Elites grupās šoreiz uz starta nestājās Latvijas izlases sportisti, kuri startēja Pasaules čempionātā Čehijā. Dāmu elitē pirmajā dienā pārliecinoša uzvara S. Sirmajai, kura otrās vietas ieguvēju Lauru Vīķi (Kāpa OK) apsteidza par trīs minūtēm trīsdesmit sekundēm, bet trešās vietas ieguvēju Kristīni Bertuku (OK Meridiāns) par piecām minūtēm. Otrajā dienā uzvara Viedai Lūsai (OK Meridiāns), S. Sirmo un K. Bertuku, kurām attiecīgi otrā un trešā vieta, apsteidzot par divām minūtēm un ieņemot arī trešo vietu kopvērtējumā, kamēr sudrabs summā K. Bertukai.

Vīru elitē Somijas sportists Samuels Heinonens (OK Meridiāns) vidējā distancē par 40 sekundēm apsteidza Jāni Krūmiņu (SK Briksnis) un vēl par minūti Aināru Drozdu (OK Meridiāns), savukārt otrajā sacensību dienā A. Drozdam uzvara ar 40 sekunžu pārsvaru pār S. Heinonenu. Kopvērtējumā A. Drozdam otrā vieta, minūti aiz uzvarētāja, bet J. Krūmiņam trešā vieta.

Sacensībās piedalījās arī  Ziemas Olimpisko spēļu dalībniece kamaniņu sportā Kendija Aparjode un savā grupā W21A izcīnīja pirmo vietu , otrajā vietā atstājot Būdaskalna pārstāvi Aigu Tarasovu.  Savukārt M21B grupā startēja vēl viens Aparjodu dinastijas pārstāvis Kristers izcīnot otro vietu. 

Sacensībās piedalījās gandrīz visi Smiltenes BJSS orientēšanās nodaļas audzēkņi.

Veiksmīgākais starts Agnesei Jaunmuktānei W-18 grupā izcīnot 1. vietu.

Vēl labāko sešiniekā ierindojās-

W-8 Lote Tarasa 5. vieta.

W-14 Marta Kalniņa 5. vieta.

W-18 Anda Jaunmuktāne 4. vieta

W-18 Tīna Deina Kukurīte 5. vieta

M-18 Austris Kalniņš 5. vieta.

M-16 Uvis Sproģis 6.vieta.

 

Augsti rezultāti arī pieaugušo grupās

M70 Jānis Biezais 2. vieta 

M21B  Jānis Bormanis 3. vieta.

M70  Agris Kronbergs 4. vieta

M45  Mārtiņš Godiņš 4. vieta

M55  Jānis Nulle 5. vieta

W21A Līga Vēja-Āboliņa 6. vieta.

W21B Ineta Bārdiņa 5. vieta

W45 Ieva Godiņa  5. vieta

Sacensību uzvarētāji saņēma balvas no Latvijas kausa  sadarbības partneriem  Maxima , Os veikalsSuunto. Kā arī no Mazās balvas sacensību atbalstītājiem Piebalgas alusVery Berry Amberfarm,  RairuWhirpool .

Daudzskaitlīgākā veterānu grupa, skaitot kopā vīriešus un sievietes, bija SV40. Tā tika pasludināta par Amberfarm grupu un papildus “Mazās balvas” balvām saņēma balvas arī no Amberfarm. Balvu no Amberfarm (ekskursiju, degustāciju un meistarklasi 35 Euro vērtībā saņēma arī  Janovu ģimene no Siguldas kā daudzskaitlīgākā ģimene, kas “Mazajā balvā” veica 11 startus. Amberfarm balva vēl Variņu pagasta vienīgajam pārstāvim Mazās balvas sacensībās  Agrim Kronbergam.

Savukārt balvas no “Very Berry” saņēma visi SV-8 un SV-10 grupu dalībnieki , 4-6. vietu ieguvēji jauniešu grupās un  OK Azimuts Facebook lapas konkursa uzvarētāja Gunta Lebedoka. Par dalībnieku un tiesnešu ēdināšanu rūpējās “Trīs pipari un kūkas” 

Sacensības bija vērienīgas, un liels atbalsts to norisē bija Smiltenes BJSS audzēkņi un treneri- Renārs Kļaviņš, Anete Stabiņa, Austris Kalniņš, Uvis Sproģis,  Kristers Lārmanis , Ronalds Kalniņš, trenerīte Liene un  treneris Māris.

  Atbalsts organizatoriem bija arī  audzēkņu vecāki- Kaspars Abuls, Raivis Kalniņš, Antra Kļaviņa , Kristīne Sausiņa, Dace Kalniņa, Liene Zirdziņa.  Kā arī sporta skolu jau beigušie audzēkņi-  Zanda Stabiņa, Reinis Putrālis , Olafs Putrālis, Monta Melne.  Lielu darba apjomu sacensību organizēšanā veica  OK Azimuts vadītājs Aldis Lapiņš , kā arī kluba  biedrs  Otārs Putrālis.

Paldies arī pārējiem kluba biedriem Antrai Ķikutei, Renātei Lapiņai, Mārim Lapiņam un brīvprātīgajiem.: Ditai Spalviņai, Ilzei Spalviņai, Ingusam Spalviņam,  Jānim Lapiņam, Uldim Kleperam un Normundam Bērziņam.  

Sacensību kopvērtējuma rezultāti https://lof.lv/seriali_rez/?id=2021053000#k

GPS sekošanas atkārtojumi http://otracker.lt/

Latvijas kausa izcīņa turpināsies ar Ozona čempionātu, bet jau šonedēļ Saldū tiks sadalītas sezonas pirmās Latvijas čempionātu medaļas sprintā un sprinta stafetē.

Latvijas kausa izcīņa ir Latvijas Orientēšanās federācijas organizēts orientēšanās sacensību seriāls, kas 2021. gadā sastāv no 18 posmiem un notiek no jūnija līdz oktobrim. Sacensību kopvērtējumā tiek noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji 34 vecuma un meistarības grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Atsevišķi tiek organizēta arī Latvijas kausa izcīņa orientēšanās sprintā un stafetēs.

Azimuts OK valdes loceklis Māris Stabiņš