2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noskaidroti akcijas „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” laureāti

Jau sesto gadu Smiltenes novada dome aicina iedzīvotājus, uzņēmumus radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu novadā un piedalīties akcijā „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā”. Akcija ir noslēgusies un, konkursa darba grupas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā, par visskaistākajiem Ziemassvētku noskaņās izrotātajiem un noformētajiem objektiem Smiltenes novadā 2018.gadā atzīti kafejnīcas “Trīs pipari un kūkas” ārtelpas rotājumi Baznīcas laukumā 5, Ingusa Kozlovska muzikāli un mūsdienīgi izrotātais īpašums Pilskalna iela 10A, Smiltenē un gaumīgi izrotātā privātmāja Līvānu ielā 7, Variņos.

                                                                Baznīcas laukums 5, Smiltene

                                                                  Pilskalna iela 10A, Smiltene

                                                                                  Līvānu iela 7, Variņi

Labāko noformējumu autori tiks godināti personīgi ar atzinības rakstu, saņemot simbolisku un praktisku dāvanu no Smiltenes novada domes – īpaši šai akcijai veidotu latvju zīmes (Akas zīmes) gaismas dekoru, ko turpmāk var izmantot Ziemassvētku noformējumu papildināšanā. Pašvaldības pateicības rakstus par piedalīšanos saņems visi akcijas dalībnieki.

Smiltenes novada dome jau sesto gadu turpina iesākto tradīciju, rīkot akciju „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” ar mērķi iesaistīt iedzīvotājus radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu katram savā mājā, pagalmā un darbavietā ar oriģināliem rotājumiem. Akcija noslēdzās 6. janvārī un balsošanā kopsummā tika izvirzīti 14 objekti, no tiem 8 iedzīvotāju pieteiktie un 6 darba grupas izvirzītie.

Smiltenes novada domes Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine kopā ar darba grupu atzinīgi novērtē iedzīvotāju un uzņēmumu radošo pieeju savu objektu izrotāšanā: “Iedzīvotāji savus īpašumus izrotā arvien vairāk un vairāk, kas nozīmē, ka iedzīvotājiem ir svarīgi radīt svētku noskaņu savā pagalmā, sētā, pilsētā, uzņēmumā. Akcijas dalībnieku veikums bija ļoti atšķirīgs, oriģināls un ar savu stāstu. Daudzviet redzējām, ka īpašumi, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, ievērojami ir papildināti ar jauniem, pārdomātiem rotājumiem, kā arī ar tādiem, kas priecē apkārtējos arī dienas gaišajā laikā. Paldies ikvienam akcijas dalībniekam, kas, ar savu gaumīgi izrotāto īpašumu, radīja svētku sajūtu iedzīvotājiem Smiltenes novadā! ”

“Prieks, ka arī lauku teritorijās un ciematos, tiek piedomāts pie rotāšanas un tie pamanāmi garāmbraucot. Nākamiem gadiem, vēlētos novēlēt, lai arī uzņēmumi ir aktīvāki, rotājot savu uzņēmumu ēkas un pagalmus,” vērtē darba grupas dalībniece Zelma Mičule.

“Piedaloties akcijas “Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” konkursantu izvērtēšanā, izvirzīšanā ir prieks, ka pagastu centros, gandrīz katrā namā ir radīta svētku noskaņa, padarot šo tumšāko laiku nedaudz gaišāku gan sev, gan apkārtējiem.  Vēlos izcelt Palsmanes pagastu, kur jūtams, ka iedzīvotāji ar lielu entuziasmu izdaiļo savus namus ar košumu, iemantojot noteikti spilgtākā pagasta titulu. Launkalnes pagastā ļoti piesaistīja daudzdzīvokļu māja, kurā vairākos balkonos bija izvietotas dzīvās egles ar lampiņām, kādas nebija nekur citur. Interesanti- vai iedzīvotāji iepriekš par to bija vienojušies?! Grundzāles pagastā bija iespēja paskatīties uz lielo egli no cita skatupunkta, un tā patiešām ir pagasta LIELĀ svētku rota, kura redzama no vairākām vietām pagastā, tāpat kā valsts karogs Jāņukalnā, Smiltenē.  Svētki ir tur, kur ir cilvēki. Lai gan ne ap visiem namiem ir izvērtas krāšņas svētku lampiņas, ir prieks, ka tajos deg gaisma, liecinot par to, ka tajos mīt cilvēki.” papildina darba grupas dalībniece Inga Kovala.

Smiltenes novada dome pateicas visiem novada iedzīvotājiem, kuri atsaucās aicinājumam iedegt Ziemassvētku un Jaunā gada gaismiņas savos logos un pagalmos, izdekorēja skatlogus un lodžijas, kas radīja īpašu svētku sajūtu Smiltenes novadā. Paldies iedzīvotājiem, kas iesaistījās objektu vērtēšanā, par tiem balsojot pašvaldības sociālajās vietnēs.

Aicinām iedzīvotājus arī turpmāk “neturēt sveci zem pūra”, bet gan aktīvi iesaistīties akcijās un lepoties ar savu veikumu, jo ikviens izrotātais īpašums rada kopējo Smiltenes novada svētku noskaņu!

Akcijas “Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā”
darba grupa

Foto: I.Zaļkalne