2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noskaidroti skaistākie Ziemassvētku noskaņās izrotātie īpašumi

Noskaidroti Smiltenes novada domes rīkotās  akcijas „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” laureāti. Darba grupas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā par visskaistāko Ziemassvētku noskaņās izrotāto un noformēto objektu Smiltenes novadā 2019.gada Ziemassvētkos atzīti īpaši skaistais Palmu ģimenes īpašums “Pumpurkalni” Blomes pagastā, SIA “Palsa” krāsainais traktors Variņos un gaumīgi izrotātā privātmāja Ābeļu ielā 4, Mēros. 

Labāko noformējumu autori tiks godināti personīgi ar atzinības rakstu, saņemot simbolisku un praktisku dāvanu no Smiltenes novada domes – īpaši šai akcijai veidotu latvju zīmes (Akas zīmes) gaismas dekoru, ko turpmāk var izmantot Ziemassvētku noformējumu papildināšanā. Pašvaldības pateicības rakstus par piedalīšanos saņems visi akcijas dalībnieki.

Akcijas mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu katram savā mājā, pagalmā un darbavietā ar oriģināliem rotājumiem. Akcija noslēdzās 5. janvārī un, balsošanā kopsummā tika izvirzīti 15 objekti, no tiem 7 iedzīvotāju pieteiktie un 8 darba grupas izvirzītie.

"Smaidas" dz-18, Palsmane, Smiltenes novads

Image 1 of 15

Smiltenes novada domes Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine kopā ar darba grupu atzinīgi novērtē iedzīvotāju un uzņēmumu radošo pieeju savu objektu izrotāšanā: “Iedzīvotāji savus īpašumus izrotā radoši un daudzveidīgi. Katru gadu ir patīkami pārsteigumi, kas ļoti iepriecina. Novadniekiem ir svarīgi radīt svētku noskaņu savā pagalmā, sētā, pilsētā, uzņēmumā. Akcijas dalībnieku veikums bija ļoti atšķirīgs, oriģināls un katrs ar savu stāstu. Dzīvespriecīgās krāsās izrotātais SIA “Palsa” traktors ir ļoti labs piemērs, kā padarīt svētku laiku krāsaināku un gaišāku uzņēmuma darbiniekiem un ikvienam garāmbraucējam. Elpa aizraujas no pārsteiguma un acis nevar novērst no Blomes pagasta “Pumpurkalniem”, šķita, ka esmu nokļuvusi pasakā ikreiz, kad man bija iespēja redzēt īpašumu. Bediķu ģimenes mājas rotājumi Ābeļu ielā 4, Mēros radīja ļoti mājīgas un ģimeniskas sajūtas. Paldies ikvienam akcijas dalībniekam, kas piekrita piedalīties akcijā un ar savu gaumīgi izrotāto īpašumu radīja svētku sajūtu iedzīvotājiem Smiltenes novadā! ”

“Priecājos, ka iedzīvotāji ir piedomājuši un piestrādājuši pie savu māju un pagalmu izrotāšanas Ziemassvētkos un katru gadu rotājumi kļūst aizvien bagātīgāki, interesantāki un oriģinālāki. Īpašs prieks par “Pumpurkalnu” mājām Blomes pagastā, kas ieguva pirmo vietu un savu māju šogad izrotājuši īpaši bagātīgi un skaisti, radot Ziemassvētku sajūtas un noskaņu ikvienam garāmbraucējam,” vērtē darba grupas dalībniece Zelma Mičule.

Smiltenes novada dome pateicas visiem novada iedzīvotājiem, kuri atsaucās aicinājumam iedegt Ziemassvētku un Jaunā gada gaismiņas savos logos un pagalmos, izdekorēja skatlogus un lodžijas, kas radīja īpašu svētku sajūtu Smiltenes novadā, padarot šo tumšāko laiku nedaudz gaišāku gan sev, gan apkārtējiem. Paldies iedzīvotājiem, kas iesaistījās objektu vērtēšanā, par tiem balsojot pašvaldības Facebook lapā. 

Aicinām iedzīvotājus arī turpmāk “neturēt sveci zem pūra”, bet gan aktīvi iesaistīties akcijās un lepoties ar savu veikumu, jo ikviens izrotātais īpašums rada kopējo Smiltenes novada svētku noskaņu!

Akcijas “Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” darba grupa