2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noskaidroti skaistākie Ziemassvētku noskaņās izrotātie Smiltenes novada īpašumi

Noskaidroti Smiltenes novada domes rīkotās  akcijas „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” uzvarētāji. Darba grupas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā par visskaistākajiem Ziemassvētku noskaņās noformētiem objektiem atzīti – Ingusa Kozlovska mūsdienīgi izrotātais īpašums Pilskalna ielā 10A, Smiltenē,  Sanitas Kalvānes māja Valmieras ielā 10, Smiltenē un krāšņi izrotātā Upes iela Palsmanē.

Pilskalna iela 10A, Smiltene

Valmieras iela 10, Smiltene

Upes iela, Palsmane

Labāko noformējumu autori tiks godināti personīgi ar atzinības rakstu, saņemot simbolisku un praktisku dāvanu no Smiltenes novada domes – īpaši šai akcijai veidotu latvju zīmes (Akas zīmes) gaismas dekoru, ko turpmāk var izmantot Ziemassvētku noformējumu papildināšanā. Pašvaldības pateicības rakstus par piedalīšanos saņems visi akcijas dalībnieki.

Smiltenes novada dome jau piekto gadu turpināja iesākto tradīciju, rīkot akciju „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” ar mērķi iesaistīt iedzīvotājus radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu katram savā mājā, pagalmā un darbavietā ar oriģināliem rotājumiem. Akcija noslēdzās 7. janvārī, kur balsošanā kopsummā tika izvirzīti 16 objekti, no tiem 5 pieteiktie un 11 darba grupas izvirzītie.

Smiltenes novada domes Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine kopā ar darba grupu atzinīgi novērtē iedzīvotāju un uzņēmumu radošo pieeju savu objektu izrotāšanā: “Iedzīvotāji savus īpašumus izrotā arvien vairāk un vairāk Smiltenes novadā, kas nozīmē, ka iedzīvotājiem ir svarīgi radīt svētku noskaņu savā pagalmā, sētā, pilsētā. Paldies, ka daudzviet izrotātie īpašumi iepriecina ne tikai īpašniekus, bet arī iedzīvotājus, kas pārvietojas garām īpašumam. Priecē tie, kas savos īpašumos izvēlas vienu vai divu krāsu virtenes un tie, kas virtenes izvieto kompozicionāli interesanti. Izgaismoto īpašumu vidū izcēlās tie, kas pagalmā bija izcēluši latviskās vērtības, piemēram, ar virteni izgaismots karoga masts Bijonu ģimenes īpašumā Blaumaņa ielā 8A. Nevar nepieminēt, ka veikalu skatlogi katru gadu oriģināli izceļas ar saviem noformējumiem, piemēram, ziedu veikala “Laura” ar lina maisiem ietērptie puķu podi pie ieejas un apģērbu veikala “Elizabet” elegantais virteņu tērps. Joprojām nepārspēta ir Palsmanes Upes ielas iedzīvotāju aktivitāte, jo rotājumu krāšņums iepriecināja un radīja svētku sajūtu gan lielām, gan mazām sirsniņām. Prieks, ka arī iepriekšējo gadu akcijas dalībnieki ir gaumīgi papildinājuši savus rotājumus.”

Smiltenes novada dome pateicas visiem novada iedzīvotājiem, kuri atsaucās aicinājumam iedegt Ziemassvētku un Jaunā gada gaismiņas savos logos un pagalmos, izdekorēja skatlogus un lodžijas, kas radīja īpašu svētku un vienotības gaisotni. Paldies iedzīvotājiem, kas iesaistījās objektu vērtēšanā, par tiem balsojot pašvaldības sociālajās vietnēs.

Aicinām iedzīvotājus arī turpmāk “neturēt sveci zem pūra”, bet gan aktīvāk iesaistīties akcijās un lepoties ar savu veikumu, jo ikviens izrotātais īpašums rada kopējo Smiltenes novada svētku noskaņu!

Informāciju sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste