2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noskaidrots labākais darba vidē balstītu mācību uzņēmums un mācību prakšu uzņēmums Vidzemē

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) organizēta balvu pasniegšanas ceremonija „Dari un mācies – viss tikai sācies!”, kas veltīta labāko darba vidē balstītu (DVB) mācību un mācību prakšu uzņēmumu godināšanai, šonedēļ norisinājās pirmo reizi pieturvietā Rīgā, Latvijas Dzelzceļa muzejā. 

LDDK projekta vadītāja Jolanta Vjakse: „Iedibinot jaunu tradīciju vēlamies izcelt tos darba devējus, kuri ir sociāli atbildīgi un ar skatu nākotnē pievēršas jautājumam par kvalitatīvu jauniešu izglītību. Šobrīd vērojam negaidīti lielu aktivitāti, kopumā teju 2000 darba devēju iesaistās DVB mācībās un mācību praksēs, 39 profesionālās izglītības iestādes un teju 5000 jaunieši.”

Nominācijā “Labākais DVB mācību uzņēmums 2018 Vidzemē” izvirzīti – SIA Island Hotel, IK Mazais birojs, SIA Baltijas zivis-97. Balvu saņem – IK Mazais birojs.

IK Mazais birojs īpašniece Agrita Demitere: “DVB mācības mūsu nelielajam kolektīvam nāca kā jauns izaicinājums. Gatavojoties tam, izveidojām un aprīkojām papildus darbavietas. Mums paveicās ar atsaucīgiem, darboties gribošiem jauniešiem no Valmieras tehnikuma, izveidojās ļoti labs kontakts un ieguvēji no šīs sadarbības bijām visi. Jaunieši varēja iepazīties ar grāmatveža darba ikdienu, praktiski darboties, savukārt mūs pozitīvi uzlādēja jauniešu enerģija, dzīvesprieks un darba spars.”

Nominācijā “Labākais mācību prakšu uzņēmums 2018 Vidzemē” izvirzīti – SIA 8 CBR, AS Valmieras piens, SIA Lines up. Balvu saņem – AS Valmieras piens. 

AS Valmieras piens valdes priekšsēdētājs Māris Cers: “Mums ir patiess prieks un gods saņemt šādu atzinību. Kā viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, jūtam atbildību pret sabiedrību un tās jauno paaudzi, ik gadu  vairākiem desmitiem jauniešu nodrošinot vērtīgu pieredzi un priekšstatu par nākotnes darba iespējām.”

Par sadarbību ar LDDK un aktīvu iesaisti projektā, īstenojot DVB mācības un /vai mācību prakses ar darba devējiem, īpašu atzinību izsakām profesionālās izglītības iestādei Vidzemē – Priekuļu tehnikums.

Kā jau iepriekš ziņots, šogad 26.februārī LDDK organizēja pirmo apbalvošanas ceremoniju profesionālajā izglītībā, ar mērķi izcelt tos darba devējus, kuri aktīvi iesaistās darba vidē balstītu (DVB) mācību un mācību prakšu īstenošanā.

Par LDDK:

Latvijas Darba devēju konfederācija ir lielākā un ietekmīgākā darba devējus pārstāvošā organizācija Latvijā. LDDK ir dibināta 1993. gadā, un patlaban tās biedri nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju. LDDK ir sociāli – ekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai. LDDK apvieno un pārstāv 114 nozaru līderus – uzņēmumus, kuros strādā vairāk nekā 50 darbinieku, un 63 nozaru un reģionālās uzņēmēju asociācijas un federācijas.

Par DVB mācībām:

LDDK ir uzsākusi ESF projekta «Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos» Nr. 8.5.1.0/16/I/001 atbilstoši SAM 8.5.1. īstenošanu, kas finansiāli atbalstīts no Eiropas Savienības Sociālā fonda. Projekta mērķis: palielināt kvalificētu profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu skaitu pēc to dalības darba vidē balstītās mācībās vai mācību praksē uzņēmumā. Projektam ir divas daļas – viena, kurā īsteno darba vidē balstītas mācības, otra, kurā īsteno prakses. Darba vidē balstītas (DVB) mācības ir uzņēmēja iesaiste profesionālās izglītības procesā, kad uzņēmējs un skola vienojas, kādu mācību programmas daļu var īstenot uzņēmumā. Darba devēju līdzdalība mācību procesā savos uzņēmumos, mācot audzēkņiem tās profesiju prasmes, kuras nepieciešamas esošajā ātri mainīgajā ekonomikā ir jauna pieeja, kas palīdz sagatavot darba tirgum atbilstošus darbiniekus.