2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noslēdzas mācību gads un pusdienu piegādes Smiltenes novada skolēniem

Kopš šī gada 6.aprīļa, kad Smiltenes novada skolēni uzsāka mācības attālināti, novada pašvaldība uzsāka brīvpusdienu piegādi 1.-9.klašu skolēniem uz māju. Kopumā ēdināšanas pakalpojumu šajā laikā izmantoja 807 skolēni.

Lai arī mācību process norisinājās attālināti, ēdināšanas pakalpojums skolēniem tika nodrošināts. Pirmajā attālinātā mācību darba nedēļā Smiltenes novada pašvaldības nodrošinātajām brīvpusdienām pieteicās tikai 260 skolēni, bet pakāpeniski to skaits pieauga. No visiem pieteiktajiem 807 skolēniem, 429 bērni, kas dzīvo Smiltenē un tās apkārtnē, saņēma siltas pusdienas ar piegādi uz māju, 378 skolēni, kas dzīvo pārējā novada teritorijā reizi nedēļā saņēma pārtikas pakas. Attālinātā mācību procesa laikā no ēdināšanas pakalpojuma atteicās 26 bērni. Lai nodrošinātu siltu pusdienu piegādi, kopumā tika izbraukāti astoņi maršruti.

Noslēdzot mācību gadu, Smiltenes novada pašvaldība saka vissirsnīgāko paldies pavāriem, šoferiem, skolu darbiniekiem un ikvienam, kurš palīdzēja, lai arī attālināto mācību laikā skolēni saņemtu brīvpusdienas un varētu sniegt atbalstu novada ģimenēm. Smiltenes vidusskolas direktore Ilze Vergina saka paldies SIA “Vibo” un SIA “Draugs – SD” kolektīviem, kas gatavoja un komplektēja pusdienas, kā arī auklītēm, internāta audzinātājai, medmāsiņai, Smiltenes novada domes šoferīšiem un Saimnieciskās darbības nodaļas puišiem, kas palīdzēja ēdienu nogādāt skolēniem uz mājām. Paldies novada pagastu izglītības iestāžu darbiniekiem un pagastu šoferīšiem par paveikto darbu, šis laiks mums visiem ir sniedzis jaunu pieredzi un prasījis lieliskas pārorientēšanās prasmes.

Smiltenes vidusskola stāsta, ka par pusdienām ļoti pateicīgi ir arī skolēnu vecāki. Daudziem šis piedāvājums atviegloja rūpes par to, ko bērni ēdīs, kamēr paši atradās darbā. Tikpat liels atbalsts bija arī daudzām ģimenēm, kurās vecāki pa dienu intensīvi strādāja attālināti. Vecāki atzina, ka Smiltenes novada domes piedāvājums viņiem devis iespēju ēst gatavošanas vietā pievērsties saviem jaunāko klašu skolēniem, lai palīdzētu attālinātajā mācību procesā.

2019./2020. mācību gads vispārizglītojošo skolu audzēkņiem ir noslēdzies.  Šis mācību gada noslēgums devis jaunu pieredzi un zināšanas ikvienam.  Paldies  visiem skolēniem, viņu skolotājiem un vecākiem par izturību un ieguldījumu attālinātā mācību procesa laikā. Mēs kopā spējām šo izaicinājumu izturēt!  

Lai skolēniem brīnišķīgs mācību gada noslēgums, piedzīvojumiem bagāta un atpūtas pilna vasara!

 

Informāciju sagatavoja,
Linda Beitika
Sabiedrisko attiecību speciāliste