2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noslēdzies erudīcijas turnīrs “Prāto Smiltenes novadā!”

Smiltenes novada dome, projekta “Ģimenei labvēlīgas vides veicināšana Smiltenes novadā” ietvaros, rudens sezonā pirmo reizi organizēja erudīcijas turnīru “Prāto Smiltenes novadā!”, kura uzvarētāju kausu izcīnīja komanda “Gaujas hiēnas”.

Sākot no 14.septembra līdz 9.novembrim, vairāk kā 25 komandas 4 -6 cilvēku sastāvā, no  kuriem vismaz viens dalībnieks bija bērns (spēļu dienā nav sasniedzis 18 gadu vecumu), piedalījās erudīcijas turnīra kārtās Grundzālē, Palsmanē, Launkalnē, Mēros un Blomē. Katras kārtas pirmo trīs vietu ieguvēji izcīnīja iespēju startēt turnīra finālā, kas tika aizvadīts 23.novembrī Smiltenē.

Kā atklāja turnīra laikā apkopotie rezultāti, visplašāk apmeklētākie turnīri tika aizvadīti Mēros un Blomē, kuros sacentās 15 komandas, visveiksmīgāk komandām veicās Grundzālē un Mēros, kurās tika uzstādīts visaugstākais vidējais kopējais rezultāts- 43,6 punkti.

Fināla turnīrā Smiltenē par turnīra kausu kopumā sacentās 15 komandas. Iegūstot 54 punktus, uzvarētāju kausu erudīcijas turnīrā “Prāto Smiltenes novadā!” izcīnīja komanda “Gaujas hiēnas” (54 punkti), 2.vietā, visprecīzāk atbildot uz papildus kārtā uzdoto jautājumu,  “No meža nācis!” (49 punkti), 3.vieta- Tīģerkliņģernēģeri (49 punkti).

Finālspēles rezultāti pieejami ŠEIT.

Sakām lielu paldies ikvienam dalībniekam par iesaistīšanos, radošumu komandu noformējumos un pozitīvi aizvadītajām erudīcijas sestdienām, kā arī turnīra organizatoriem Jānim Siliņam ar komandu!

Erudīcijas turnīrs “Prāto Smiltenes novadā!” tika rīkotas ar mērķi  popularizēt erudīcijas spēles kā labu brīvā laika pavadīšanas veidu komandās kopā ar ģimenes locekļiem un draugiem, kā arī dot iespēju spēļu dalībniekiem papildināt savas zināšanas dažādās tēmās. Erudīcijas turnīru “Prāto Smiltenes novadā!” organizēja Jānis Siliņš, kas tika noteikts tirgus izpētes rezultātā.

Pasākums tika finansēts, pateicoties Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālam atbalstam Latvijas valsts budžeta finansētās mērķprogrammas „Projektu konkurss par finansiālu atbalstu pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām ģimenei labvēlīgas vides veidošanai sabiedrībā” ietvaros. Projekts Nr.  2/GIMEN/19/027  “Ģimenei labvēlīgas vides veicināšana Smiltenes novadā”.

Foto: A.Melderis

Inga Kovala,
Smiltenes novada domes
sabiedrisko attiecību speciāliste