2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noslēdzies uzņēmējdarbības ideju konkurss “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā!”

Smiltenes novada dome jau ceturto gadu pēc kārtas rīkoja uzņēmējdarbības konkursu “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā!”. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu Smiltenes novada uzņēmumu un fizisko personu projektiem, kas tiek realizēti Smiltenes novadā un kuru rezultātā tiek radīti jauni produkti un pakalpojumi vai tiek radītas jaunas darbavietas. Pavisam kopā tika iesniegti 7 projektu pieteikumi. Konkursa pieteikumus izvērtēja vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija gan Smiltenes novada domes deputāte un speciālisti, gan uzņēmējs un Finanšu institūcijas “Altum” pārstāvis.

Arī šogad konkurss norisinājās trīs kārtās, kur pirmajā un otrajā kārtā projekta pieteikums tika vērtēts pēc administratīviem, finanšu un kvalitātes kritērijiem, bet trešajā kārtā pretendenti prezentēja savas biznesa idejas vērtēšanas komisijai. Izvērtējot projektus, konkursa komisija pieņēma lēmumu atbalstīt šādus projektus:

  1. “Kondicioniera uzpildes iekārtu iegāde”, kura mērķis ir iegādāties kondicioniera uzpildes staciju BD220, lai nodrošinātu lauksaimniekiem izbraukumu pakalpojumu – kondicioniera uzpildi tehnikai. Līdzfinansējums tiek piešķirts 1338,99 eiro apmērā.
  2. “Annes Laivas-2”, kura mērķis ir iegādāties 3 dažāda izmēra un materiāla hidrotērpus, lai veidotu specializētus 3 stundu ilgus braucienus ar jūras kajakiem un SUP dēļiem Gaujas upē rudens, ziemas un pavasara mēnešos. Līdzfinansējums tiek piešķirts 2816,00 eiro apmērā.
  3. “Fotopakalpojumu klāsta paplašināšana”, kura mērķis ir paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu, klasiskai fotogrāfijai pievienojot aerofoto. Līdzfinansējums tiek piešķirts 2201,60 eiro apmērā.
  4. “Labiekārtošanas un atpazīstamības objekti SIA Amberfarm tūrisma aktivitāšu attīstībai”, kura mērķis ir attīstīt tūrisma infrastruktūru un atpazīstamību. Tiek piešķirts līdzfinansējums 2880,00 eiro apmērā.
  5. “Instrumentu un iekārtu iegāde”, kura mērķis ir iegādāties rotācijas lāzernivelieri, ko izmantot uzņēmuma darbības uzlabošanai. Tiek piešķirts daļējs līdzfinansējums 800,00 eiro apmērā.
  6. “Specializētā dārza traktora iegāde”, kura mērķis ir iegādāties specializēto dārza traktoru Grillo Climber, lai sniegtu plašāku un kvalitatīvāku piedāvājumu klāstu pakalpojuma ņēmējiem. Tiek piešķirts daļējs līdzfinansējums  1963,41 eiro apmērā.

        

Smiltenes novada dome izsaka lielu pateicību visiem konkursa pretendentiem, kuri iesniedza savas projekta idejas. Paldies arī konkursa komisijai par ieguldīto laiku un darbu pieteikumu vērtēšanā. Aicinām visus iedzīvotājus, kuriem ir iecere vai ideja uzņēmējdarbības uzsākšanai, sekot līdzi pašvaldības informācijai novada mājaslapā  www.smiltenesnovads.lv un bezmaksas informatīvajā izdevumā „Smiltenes novada domes vēstis”, lai laikus sagatavotu un iesniegtu pieteikumu nākamā gada uzņēmējdarbības ideju konkursam. Vēlam visiem konkursa dalībniekiem īstenot savas idejas un sasniegt izvirzītos mērķus!

Ira Punkstiņa

Attīstības un plānošanas nodaļas

projektu vadītāja