2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noslēgts līgums par Smiltenes vidusskolas internāta būvniecību

Turpinot darbu pie projekta “Mācību vides uzlabošana Smiltenes vidusskolā” Nr.8.1.2.0/17/I/034 īstenošanas, 21.janvārī Smiltenes novada dome noslēdza līgumu ar būvdarbu izpildītāju SIA “R.K.C.F. RENESANSE” par Smiltenes vidusskolas internāta būvi Dakteru ielā 27, Smiltenē.

Projektētai ēkai paredzēts 3 pilnu virszemes stāvu būvapjoms ar taisnstūrveida plānu. Ēkas 1. stāvā atradīsies ieejas mezgls, dežuranta, kopējās atpūtas un mācību telpas, vairākas tehniskās telpas un 4 istabas ar atsevišķiem sanitārtehniskajiem mezgliem un virtuvi, kas būs piemērotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ēkas 2. un 3.stāva funkcionālais risinājums būs identisks. Katrā stāvā paredzētas 11 istabas, uz katrām 2 istabām izvietojot kopīgu tualeti, kopējas dušas un virtuves telpas un palīgtelpas. Kopumā internātā būs iespējams izmitināt līdz 62 skolēniem.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis uzsver projekta nozīmīgumu novadam un reģionam kopumā: “Mācību vides uzlabošana pie Smiltenes vidusskolas ar internāta būvniecību ir nozīmīgs darbs gan Smiltenē, gan novadā, gan Vidzemes reģionā. Mēs Smiltenes vidusskolu vēlamies nostiprināt kā nozīmīgu izglītības centru Vidzemē, kurā ir pieejama izcila mācību vide un izcils mācību saturs. Tas ir mērķis, kuram mēs soli pa solim tuvojamies un šīs ēkas būvniecība ir viens no šiem soļiem.”

Internāta būvniecības kopējās izmaksas 1507664,11 euro, tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis.

Projekta būvuzraudzību veiks SIA “TRANZIT ASK”, autoruzraudzību- SIA “Firma L4”.

Projekta mērķis ir uzlabot mācību vidi Smiltenes vidusskolā, veicot ieguldījumus, un attīstīt esošo infrastruktūru, lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Projekta aktivitātes paredzētas Smiltenē, Dakteru ielā 27, kas ietver basketbola laukuma pārbūvi, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) risinājumu ieviešanu un aprīkojumu iegādi, internāta būvi, multifunkcionālas sporta halles pārbūvi, Smiltenes vidusskolas vidējā mācību korpusa pārbūvi.

Projektu paredzēts īstenot līdz 2021. gada 31.augustam, secīgi plānojot darbus iepriekš minētajos objektos. 2018.gadā jau ir pabeigts darbs pie basketbola laukuma pārbūves, mācību ēkas savienojošās vienstāva daļas (pārejas korpusa un lokveida korpusa) demontāžas.

Projekta kopējās izmaksas ir 7 304 313.39 euro, no kurām  Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1 875 655.00 euro, valsts budžeta dotācijas pašvaldībām 770 698.15 euro.

Smiltenes vidusskolas internāta ārējā fasāde

Informāciju sagatavoja:
Inga Kovala
Sabiedrisko attiecību speciāliste