2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noslēgumam tuvojas Smiltenes pilsētas tranzītielas posma pārbūve

Šā gada jūlijā noslēgsies pārbūves darbi  Smiltenes pilsētas tranzītielā  – Gaujas ielā posmā no Krāsotāju ielas līdz Atmodas ielai. Pārbūves rezultātā ir veikta brauktuves un ietvju nesošo pamata kārtu un seguma izbūve, inženierkomunikāciju pārbūve, veikti labiekārtošanas darbi un uzstādīts satiksmes organizācijas aprīkojums.

Satiksmes plūsmas un drošības uzlabošanai pārbūves darbu rezultātā ir veiktas jaunas izmaiņas satiksmes organizācijā gan autovadītājiem, gan gājējiem:

  • Lai nodrošinātu lielāku krustojuma caurplūdi, rīta stundās ar vislielāko satiksmes intensitāti, Atmodas, Gaujas, Raiņa ielas un Baznīcas laukuma krustojumā no Atmodas ielas puses ir aizliegts kreisais pagrieziens laikā no plkst.7.00 – 10.00;
  • Lai organizētu gājēju plūsmu pār tranzītielu Atmodas, Gaujas, Raiņa ielas un Baznīcas laukuma krustojumā turpmāk būs tikai viena neregulēta gājēju pāreja, kas aprīkota ar speciālu apgaismojumu;
  • Nokāpjot pa kāpnēm, kas ved no kultūras centra vai dodoties uz tām, nebūs iespējams uzreiz taisnā virzienā šķērsot ielu, ielas šķērsošanas vieta nedaudz novirzīta virzienā uz Raiņa ielas pusi, izmaiņas veiktas, lai autobraucēji laikus pamanītu gājējus, kas varētu šķērsot ielu un otrādi, lai arī gājēji pienācīgi novērtētu ielas šķērsošanas drošību;
  • Ierīkota papildus kreisā pagrieziena josla no Gaujas ielas uz Marijas ielu ;
  • Mūrnieku ielas daļā gar skeitparku turpmāk transportlīdzekļu satiksme organizēta vienā virzienā. Papildus šajā posmā ir ierīkotas jaunas autostāvvietas.

Informējam, ka vienlaicīgi ar Gaujas ielas posma no Krāsotāju ielas līdz Atmodas ielai pārbūvi, Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija (CSDD) Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta “Elektrotransportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras izveidošana” ietvaros Smiltenē, Mūrnieku ielā ir izbūvēta nacionālā līmeņa uzlādes stacija elektromobiļiem. Līdz 2021.gadam Latvijā kopumā paredzēts uzstādīt līdz 150 ātrās uzlādes stacijas.

 

Aicinām gan autovadītājus, gan gājējus ievērot uzstādītās satiksmes organizācijas zīmes, lai rūpētos par savu un citu drošību! 

Informāciju sagatavoja:
Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste