2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noslēgusies EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻĀ

No 2018.gada 16. līdz 22.septembrim visā Eiropā norisinājās EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻA (turpmāk EMN). Tās laikā Eiropas pilsētas un novadi rosināja iedzīvotājus automašīnu vietā aktīvāk izvēlēties ilgtspējīgus pārvietošanās veidus – pastaigas ar kājām, riteņbraukšanu un sabiedrisko transportu. Eiropas mobilitātes nedēļā piedalījās arī Smiltenes novada pašvaldība, īstenojot vairākas aktivitātes.

Smiltenes novada izglītības iestādēs 1.klašu skolēni piedalījās zīmēju dienā “Diena bez auto”.


Smiltenes vidusskolas 1.klases zīmējumi

18.septebrī Smiltenes novada pašvaldības policija viesojās novada izglītības iestādēs ar lekciju par drošu pārvietošanos pa ielām un ceļiem.

Savukārt novada iedzīvotāji no 19.-21. septembrim piedalījās akcijā “Ar velo uz darbu un skolu”. Akcijas mērķis bija rosināt iedzīvotājus uz darbu vai skolu doties ar velosipēdu, kas ir videi draudzīgāks pārvietošanās veids. Akcijas dalībnieki iesūtīja fotogrāfijas un 22.septembrī pašvaldība izlozēja trīs autorus, kuri saņēma pārsteigumu balvas.

Ar velo uz darbu Smiltenē, “Pie Gvido” (Ilona un Egija)

Grundzāles pamatskolas skolēni ar velo uz skolu un ekskursijās

Eiropas mobilitātes nedēļa noslēdzās 22.septembrī, kas ir oficiālā “Diena bez auto” diena. Tās laikā novada iedzīvotāji un viesi bija aicināti piedalīties pasākumā “Ieriteņo simtgadē!”. Vairāk informācijas par pasākumu pieejama: www.visit.smiltenesnovads.lv.

Liels paldies visiem kuri atbalstīja un piedalījās EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻĀ.

Lita Kalniņa,

Attīstības un plānošanas nodaļas
projektu vadītāja