2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Noslēgusies publiskā sanāksme par Pils ielas 9 kvartāla attīstības dizaina stratēģijas izstrādi

Šī gada 16.jūnijā, noslēgusies Smiltenes novada pašvaldības un dizaina biroja “H2E” organizētā publiskā sanāksme par pašvaldības īpašuma Pils ielas 9, Smiltenē, kvartāla dizaina un telpiskās attīstības stratēģiju, kuras laikā iedzīvotāji tika iepazīstināti ar vispārējo situācijas analīzi, līdzvērtīgiem piemēriem Latvijā un Eiropā, kā arī ar kvartāla nākotnes perspektīvām un attīstības virzieniem.

Par  kvartāla potenciālo attīstības virzienu, dizaina birojs “H2E” – paredz šo vietu un ēku izmantojumu dažādām multifunkcionālām vajadzībām un iespējām, kur pulcēties gan smilteniešiem, gan pilsētas viesiem. Kvartālu, kurā tiks atjaunots industriālā rajona vēsturiskais šarms, papildinot ar mūsdienīgiem un ilgtspējīgiem risinājumiem, vieta, kur satikties dažādu paaudžu un nozaru cilvēkiem. Pašreizējā dizaina stratēģijā, Pils ielā 9, paredzētas telpas bibliotēkai, telpas jauniešu centram un NVO aktivitātēm, paredzētas semināru un sapulču telpas, kā arī telpas mūžizglītībai, darbnīcām, koncertiem, izstādēm, mazajiem uzņēmējiem un amatniekiem.  

Prezentācijas noslēgumā  par izstrādāto vīziju kvartāla attīstībai savus priekšlikumus un jautājumus izteica arī publiskās sanāksmes dalībnieki, dizaina birojs, strādājot pie teritorijas attīstības stratēģijas pilnveidošanas, ņems vērā visas iesniegtās idejas, lai kvartāls tiktu pēc iespējas vairāk pietuvināts tieši iedzīvotāju vajadzībām, tas būtu funkcionāls, vienotu radošus un rosīgus cilvēkus. Iedzīvotāji, kuri vēlas iepazīties ar teritorijas dizaina attīstības plānošanas stratēģijas prezentāciju, to var skatīt ŠEIT.

Smiltenes novada dome atgādina, ka stratēģijas izstrāde joprojām turpinās, un tiek gaidīti priekšlikumi un ierosinājumi no iedzīvotājiem, vietējiem uzņēmējiem, amatniekiem, pakalpojumu sniedzējiem un citiem interesentiem, kuri nākotnē būtu gatavi darboties šajā pilsētas teritorijā. 

Idejas, priekšlikumus vai jautājumus aicinām iesūtīt uz e-pastu: [email protected] līdz 20. jūlijam.

 

Informāciju sagatavoja,

Aija Kramiņa,

Smiltenes novada domes

sabiedrisko attiecību speciāliste