2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Noticis pasākums “Drošas riteņošanas diena”

Pašvaldība šā gada maijā uzsāka projekta “Ģimeņu atbalsta pasākumi Smiltenes novadā” īstenošanu, kura mērķis ir veidot ģimenēm draudzīgu vidi, labiekārtojot Smiltenes pilsētas rotaļu laukumu un skeitparku, kā arī veicināt pozitīvas attieksmes veidošanu sabiedrībā starp dažādām sabiedrības grupām, organizējot pasākumus sabiedrības līdzdalības veicināšanai, sadarbībā ar biedrībām “Latvijas Sarkanais Krusts” un “VeloLifestyle”.

Smiltenes novada dome sadarbībā ar biedrību sporta klubs “VeloLifestyle” organizēja bērniem un jauniešiem pasākumu “Drošas riteņošanas diena”, kas norisinājās 18.jūlijā Smiltenes pilsētas skeitparkā. Pasākuma ietvaros 24 dalībnieki piedalījās velo pārgājienā, kas notika maršrutā Slīpi-Smiltene-Slīpi. Velo pārgājiena dalībniekiem skeitparkā, uz citām sarūpētajām aktivitātēm, piebiedrojās vēl vairāki desmiti bērnu un jauniešu. Biedrība sporta klubs “VeloLifestyle” bija saplānojis interesantu un atraktīvu programmu, kas jauniešiem un bērniem bija ļoti saistoša, jo paši varēja aktīvi piedalīties.

“Drošas riteņošanas diena” pasākumā Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Liepa stāstīja bērniem un jauniešiem par drošības principiem atrodoties un pārvietojoties pa ceļu un atrodoties arī skeitparkā. Pastāstīja kādi drošības pasākumi primāri ir jāievēro, lai pasargātu gan sevi, gan citus ceļu satiksmes dalībniekus. Jaunieši un bērni ar interesi klausījās drošības instruktāžā un iesaistījās atbildot uz uzdotajiem jautājumiem.

Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja kopā ar sporta klubu “VeloLifestyle” izmēģināt braukšanu ar šosejas velosipēdu uz velo veltņa, kā arī pašiem izmēģināt savas spējas izbraucot no konusiem izveidotu šķēršļu joslu un veicot objektu pārvietošanu atrodoties kustībā uz velosipēda.

Ar iespaidīgiem paraugdemonstrējumiem no ekstrēmās velokomandas “Greentrials” tika atklāts atjaunotais skeitpars. Gunārs Bītz no velokomandas “Greentrials” norādīja, ka skeitparks ir ļoti labs. Ir padomāts par rampu izvietojumu un pozīcijām, ko varēja manīt arī šova laikā, jo “Greentrials” puiši komfortabli brauca pa skeitparku.

Pasākuma noslēgumā bērni un jauniešu piedalījās viktorīnā, atbildot uz jautājumiem par drošu braukšanu, kur par pareizu atbildi tika pasniegta balviņa. Bērni un jaunieši izbaudīja pasākumu un piedalījās visās aktivitātēs.

Papildus informējam, ka bērnu un rotaļu laukumā Gaujas ielā 1 projekta “Ģimeņu atbalsta pasākumi Smiltenes novadā” ietvaros ir uzlabota infrastruktūra. Lai ģimenēm kopā pavadot laiku bērnu laukumā būtu komfortablāk un vēlme uzturēties laukumā ilgāk, ir uzstādīti koši soliņi. Smiltenes novada domes Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine skaidro, ka soliņi izgatavoti krāsaini, lai tie iepriecina rotaļu laukuma mazos apmeklētājus, un soliņi ir īpaši arī ar to, ka soliņu galos ir izfrēzēti zīmējumi ar dažādiem zvēriem. Zvēri solu galos ir iefrēzēti, lai laukuma apmeklētājiem būtu vēl kāda papildus aktivitāte laukumiņā – piemēram, bērnam ir iespēja izdomāt pēc iespējas vairāk pasakas, kurās ir attēloti šie zvēri. Krāsainie solu dēļi, iespējams, kādam bērnam var palīdzēt labāk atpazīt un iemācīties krāsas.

Projekts tiek finansēts no Valsts reģionālās attīstības aģentūras Latvijas valsts budžeta finansētās mērķprogrammas “Ģimeņu atbalsta projektu konkurss pašvaldībām sadarbībā ar NVO”, projekta “Ģimeņu atbalsta pasākumi Smiltenes novadā” ietvaros.

Projekta kopējās plānotās izmaksas 22 476,46 EUR, no kurām 15 508,76 EUR ir valsts budžeta mērķprogrammas finansējums un 6967,70 EUR ir Smiltenes novada domes līdzfinansējums.

Attīstības un plānošanas nodaļas
Projektu vadītāja
Lita Kalniņa