2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Notiks akcija lauksaimniekiem “Tīra sēta – laba sēta”

No 15.marta līdz 30.jūnijam Ziemeļvidzemē un Malienas reģionā notiks lauksaimniecībā izmantotā iepakojuma bezmaksas savākšanas akcija “Tīra sēta – laba sēta”, ko organizē SIA “ZAAO” (ZAAO).

Piesakot vismaz 1m3 otrreizējai pārstrādei derīgu materiālu – ruļļu plēves, bedru plēves, Big-Bag maisus vai HDPE kannu plastmasas iepakojumu, akcijas ietvaros iespējams laimēt vērtīgas lauksaimniecības preču veikala dāvanu kartes.

ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma uzsver: “Dedzināt un aprakt plēves un maisus ir videi kaitīgi, un, šādi rīkojoties, tiek izdarīts kaitējums gan pašu apstrādātajiem laukiem, gan saimniecības ļaužu veselībai. Akcijas ietvaros lauksaimnieku izmantotie materiāli tiek savākti no klienta adreses bez maksas. Aicinām lauksaimniekus ekonomiski izdevīgi, atbildīgi un videi draudzīgi atbrīvoties no izmantotajiem materiāliem, piesakoties šim pakalpojumam. Apliecinām, ka savāktās plēves un plastmasas kannas nonāks pārstrādes rūpnīcās jaunu produktu ražošanai.”

ZAAO izsniedz izziņu par konkrētā saimniecībā savākto atkritumu veidu un apjomu, kas derīgs iesniegšanai Valsts vides dienestā kā apliecinājums, ka šie atkritumi savākti atbilstoši likumdošanai un tiek pārstrādāti vai noglabāti videi draudzīgā veidā.

Pieteikumus akcijai pieņem darba laikā pa tālruni 29221847. Pārstrādei derīgos materiālus ZAAO apņemas savākt līdz 31.augustam, iepriekš vienojoties par savākšanas dienu.

Akcijā var piedalīties gan fiziskas, gan juridiskas personas. Par vienu savākšanas reizi tiek aizpildīta viena izlozes anketa. Akcijas noslēgumā tiks izlozētas piecas SIA “Agroserviss Valmiera” dāvanu kartes, katra 100 eiro vērtībā.

 

 Zane Leimane
SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste