2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Notiks forums “Valsts atbalsta biznesu” – viss par valsts atbalstu uzņēmējiem

Šā gada 11. oktobrī Valmierā notiks forums “Valsts atbalsta biznesu”, kurā uzņēmēji varēs saņemt visaptverošu informāciju par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Šobrīd uzņēmējdarbības uzsākšanai un tālākai izaugsmei pieejamā valsts atbalsta apmērs ir vairāk kā 400 miljoni eiro.

Forumā runāsim par iespējām valsts un uzņēmēju sadarbības paplašināšanai, stiprinot uzņēmumu konkurētspēju un aicinot izmantot valsts un ES fondu sniegto atbalstu. Detalizētas prezentācijas par atbalsta programmām sniegs Attīstības finanšu institūcija Altum (Altum), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

Olita Untāla, Altum Valmieras reģiona vadītāja: “Kur un kā noorientēties plašajā valsts atbalsta iespēju piedāvājumā – tāds ir viens no foruma mērķiem. Otrs, ne mazāk svarīgs – palīdzēt veidot kontaktus. Mūsu pētījumos divi no trīs uzņēmējiem atzīst, ka pieredzes apmaiņa ar citiem uzņēmējiem noteikti būtu noderējusi biznesa sākuma stadijā. Tāpēc aicinu izmantot gan foruma sadaļu par to, ko valsts piedāvā biznesam, gan ieklausīties citu uzņēmēju pieredzē un dibināt kontaktus, kas var noderēt aizraujošajā uzņēmējdarbības ceļā. No savas puses stāstīsim gan par ALTUM piedāvājumu, gan iepazīstināsim ar mūsu klientu pieredzes stāstiem”.

Jānis Kļaviņš, LIAA Valmieras biznesa inkubatora vadītājs: “Valstij ir daudz veidu, kā palīdzēt gan jaunajiem, gan arī esošajiem uzņēmējiem. Sākot ar konsultatīvu atbalstu pavisam “svaigiem” uzņēmējiem, kuri atnāk uz LIAA Valmieras inkubatoru tikai ar ideju, un beidzot ar nopietnu Altum programmas finanšu atbalstu esošo lielo uzņēmumu attīstībai. LIAA Valmieras biznesa inkubators bieži vien ir reģiona jauno uzņēmēju pirmais saskares punkts ar uzņēmējdarbību, tādēļ cenšamies sniegt pēc iespējas individuālas konsultācijas, kas palīdzētu gan izveidot biznesa plānu, gan arī piesaistīt finansējumu idejas realizācijai”.

Foruma otrajā daļā tiks organizētas divas paralēlās sesijas par pieejamo atbalstu uzņēmējdarbības uzsācējiem un uzņēmējiem ar pieredzi, kā arī visiem klātesošajiem būs iespēja dzirdēt katra reģiona veiksmīgu mazu un vidēju uzņēmumu pieredzes stāstus par biznesa veidošanu un attīstību, kā arī valsts atbalsta izmantošanu.

Forumā Valmierā savā pieredzē ar klātesošajiem dalīsies Evija un Artis Žentiņi no uzņēmuma FRENX, stāstot par ceļu no profesionāla BMX sportista līdz trenerim, tēvam un uzņēmējam.

Savukārt, Inese Krūklīte un Sintija Rude no uzņēmums “Latvijas Ķiploks” stāstīs  par savu ceļu biznesā, uzsverot, ka viņas iet savu ceļu, bet vienlaikus vēro, kas notiek apkārt.

Forumā satiksiet arī Matīsu Nīmani no ģimenes uzņēmuma Autine Tools Company, kas darbojas ar visu, kas saistīts ar asumiem – nažiem un cirvjiem. Brālis bijis kalējs, māsa – sportiste, bet pats Matīss darbojies sabiedrisko attiecību jomā. Tad sapratuši, ka, liekot kopā dažādās zināšanas, var darboties efektīvāk. Matīss saka: “Kamēr tu dari to, kas tev patīk, tici tai lietai, dari to kvalitatīvi – pārējais atnāks pats par sevi!”

Savā uzņēmējdarbības pieredzē dalīsies arī Laura Žukovska Supe no uzņēmuma Bellus. Lauru var raksturot ar Vinstona Čerčila teikto: “Tas, ko mēs saņemam, nodrošina mūsu eksistenci. Tas, ko mēs atdodam, veido mūsu dzīvi.”

Foruma noslēgumā norisināsies tīklošanās – īpašos stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta un biznesa attīstības jautājumiem. Konsultācijas sniegs Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Izglītības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts darba inspekcijas, Valsts izglītības attīstības aģentūras,  Uzņēmumu reģistra darbinieki, Latgales plānošanas reģiona, kā AS “SEB banka” un AS “Citadele”, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Latvijas Biznesa savienības, Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla un startin.lv, Francity  pārstāvji.

Forums “Valsts atbalsta biznesu” Valmierā notiks š.g. 11. oktobrī no pl.10.00 – 15.30 Valmieras tehnikumā, Vadu ielā 3, Valmierā. Foruma dienaskārtība un reģistrēšanās anketa publicēta Altum tīmekļa vietnē.

Kā zināms, forumi par valsts atbalstu uzņēmējiem ir kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju komersantiem vienuviet saņemt plašu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu. Šogad Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras kopīgi rīkotajos  pasākumos piedalīsies vairāk kā 20 iestādes, organizācijas, kā arī komercbankas. Šā gada 17. oktobrī Jelgavā notiks pēdējais šā gada forums.

Detalizēta informācija par forumiem (programmas, norises vietas un laiki, saite uz reģistrācijas anketu dalībai forumos)  publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.  Dalība forumos – bezmaksas. Papildu informācija par forumiem pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: [email protected], tālr.: 67013240).

Forumus organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā, Attīstības finanšu institūcija Altum un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra informatīvās kampaņas “Atbalsts uzņēmējiem” ietvaros. Aktuālajai informācijai par atbalstu uzņēmējiem aicinām sekot mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/atbalstsuznemejiem.

Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr: 67013193
E-pasts: [email protected]; [email protected]
Web: www.em.gov.lv
Twitter: @EM_gov_lv
Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija
Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem