2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Notiks starpkonfesionāla konference “Dzimums un dzimte: teoloģiskā perspektīva”

Jau vairākus gadus Latvijas sabiedrībā plaši tiek debatēts par dzimuma un dzimtes jēdzieniem, to ietekmi sabiedrības attīstībā, kā arī šo jēdzienu izpratni saistībā ar vardarbību pret sievieti un vardarbību ģimenē. Dzimumu līdztiesība un ar to saistīto jēdzienu lietošana un interpretācija ir tikusi plaši apspriesta un diskutēta medijos un plašākā sabiedrībā. Diskusiju uztur arī kristīgās kopienas autoritātes un piederīgie.

Tāpēc piektdien, 27. aprīlī, LU bibliotēkas telpās, O. Kalpaka bulvārī 4, plkst. 10.30 Labklājības ministrija, Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte un interneta žurnāls “Satori” rīko starptautisku starpkonfesionālu konferenci “Dzimums un dzimte: teoloģiskā perspektīva”.

Pasākums turpinās 2016. gadā uzsākto akadēmisko diskusiju sēriju, ko Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte, kā arī Sastatāmās valodniecības un tulkošanas nodaļa un Dzimtes studiju centrs rīkoja sadarbībā ar Labklājības ministriju un interneta žurnālu “Satori”.

Izpratne par sieviešu un vīriešu vienlīdzīgām iespējām un tiesībām jeb dzimumu līdztiesību un tās nozīmi laika gaitā ir mainījusies gan teoloģijā, gan citās akadēmiskajās disciplīnās. Konferencē piedalīsies labklājības ministrs Jānis Reirs, teologi no Ungārijas, Nīderlandes un Latvijas, dažādu konfesiju pārstāvji un praktiskajā kalpošanā iesaistītie cilvēki.

Konferenci aicināti apmeklēt visi interesenti. Vietu skaits zālē ir ierobežots, tādēļ nepieciešams pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu: [email protected]

Informāciju sagatavoja:
Egils Zariņš, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists, 64331829, [email protected]