2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Notiks vebinārs par elektrisko velosipēdu potenciālu tūrisma attīstībai Vidzemē

4. jūnijā plkst. 10:00 – 12:00 tiešsaistes platformā ZOOM tiks organizēts vebinārs “Elektrisko velosipēdu potenciāls tūrisma attīstībai Vidzemē”, kurā interesenti varēs saņemt atbildes uz trīs jautājumiem: Kāpēc ir vērts iedzīvināt elektrisko velosipēdu sistēmu? Kādos apstākļos ideja darbosies un kādos nē? Kas jāņem vērā, lai izvairītos no neveiksmīga rezultāta?

Īpaši jāuzsver semināra nozīmība apstākļos, kas radījuši no vienas puses apgrūtinājumus tūrisma nozarei, no otras – devuši iespēju radoši strādāt pie vietējā tūrisma piedāvājuma popularizēšanas brīdī, kad lielākā daļa robežu ir slēgtas, savukārt vietējie iedzīvotāji meklē iespējas aktīvi pavadīt brīvdienas tepat Latvijā.

Semināra laikā tiks piedāvāts apskats par COVID-19 ietekmi uz tūrisma attīstību, tostarp mobilitātes paradumiem, norādot uz faktoriem, kas tūrisma uzņēmējiem un tūrisma piedāvājuma veidotājiem būtu jāņem vērā.

Lai noskaidrotu, vai šī brīža velosipēdu izmantošanas piedāvājums tūrismā ir atbilstošs tūrista interesēm un vajadzībām, esam aicinājuši seminārā ar savu pieredzi dalīties dažādus procesā iesaistītos dalībniekus.  Atbildes uz semināra galvenajiem jautājumiem sniegs gan tie, kas veido tūrisma produktus, iekļaujot tajos mobilitātes aspektu, gan arī tie, kas ikdienā ir tiešā saziņā ar tūristiem, piedāvājot velo nomas pakalpojumus, gan arī tie, kas šos pakalpojumus lieto un var piedāvājumu vērtēt no pakalpojuma lietotāja puses.

Programma: 

Aicinām reģistrēties dalībai seminārā līdz š.g. 2.jūnijam ŠEIT.

Īpaši aicinām piedalīties pašvaldību attīstības un tūrisma speciālistus, tūrisma pakalpojumu sniedzējus un citus interesentus.

Seminārs tiek organizēts Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020.gadam projekta “Mobilitāte un pieejamība lauku reģionos – jaunas pieejas mobilitātes koncepciju izstrādei attālos lauku reģionos (MARA)” ietvaros. Projekta mērķis ir uzlabot mobilitātes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti lauku reģionos. Tā īstenošanā iesaistījušies 12 partneri no 9 reģioniem. Vairāk informācijas par projektu www.mara-mobility.eu  (angļu valodā) un www.vidzeme.lv  (latviešu valodā).

Jautājumiem: Rita Merca, projekta MARA vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, [email protected]; Andžejs Stepančuks, telpiskās plānošanas eksperts, [email protected].

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību speciāliste projektā MARA, Vidzemes plānošanas reģions, [email protected].