2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Novada kinoteātris – COVID 19 ierobežojumu laikā

Foto no filmas „Ziemassvētki džungļos”.

Covid-19 vispasaules pandēmijas laikā visā pasaulē kino darbība bija apstājusies. Jauno filmu izlaišana uz ekrāniem tika nobremzēta, jo ražotājiem nebija kam šīs filmas piedāvāt. Atjaunotnes pazīmes parādījās jūlijā ar pavasarī aizkavētām filmām. Tagad, neraugoties uz to, ka Covid-19  vēl nav rimis, ierobežotā ietilpības režīmā darbu atsākuši daudzu valstu kinoteātri, tajā skaitā arī Smiltenē.

Mūsu novada kultūras centra kinoteātrī, ņemot vērā valstī apstiprinātos apmeklētāju distancēšanās ierobežojumus, patlaban pieejamas 33 izkliedētas sēdvietas, praktiski var būt nedaudz vairāk, jo ģimene drīkst sēdēt bez distancēšanās. Telpas tiek vēdinātas, darbdienās ir viens seanss pulksten 18, svētdienās pulksten 16, bet var būt arī papildus izrāde bērniem pulksten 14.   Mazo pieļaujamo vietu skaitu kompensē iecerētās filmas izrādīšanas ilgums, tagad filmu rāda 5-6 dienas. Informācija kā parasti kinoteātra mājas lapā www.kinosmiltenesnovads.lv

Skatītāju ērtībām un vēl lielākai piesardzībai kultūras centrs piedāvā izvēlētas filmas noskatīšanos slēgtos seansos pieaugušo un jaunatnes grupām /no 20 apmeklētājiem/ viņu izvēlētā laikā, tajā skaitā bērnu filmas tām skolu klasēm un pirmskolas grupiņām, kas ikdienu pavada kopā. 

Neraugoties uz sašaurināto filmu klāstu, atkal gaidāmas jaunas latviešu filmu izrādes: decembrī mūs iepriecinās neparasta latviešu filma visai ģimenei „Ziemassvētki džungļos”, jaunā gada sākumā populārās komēdijas „Jaungada taksometrs” autori plāno izlaist jaunu komēdiju „Kāzas”, bet martā jauniešiem būs cita latviešu komēdija – „Tizlenes”. Arī Andrejs Ēķis pēc „Klases salidojumiem” jau izveidojis jaunu komēdiju un gaida labvēlīgu brīdi tās nodošanai skatītājiem.

 

Gunārs Liedags