2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Novembrī pārsteidzam 100. e-pakalpojuma lietotāju

Atzīmējot Latvijas valsts simtgades gadu, arī novembra mēnesī Smiltenes novada dome turpināja tradīciju, šoreiz iepriecinot mēneša 100. e-pakalpojumu lietotāju Smiltenes novada Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centrā (VPVKAC) .

28.novembrī Smiltene novada domes izpilddirektors K.Lapiņš pasniedza pārsteiguma dāvanu- Latvijas valsts karogu- 100. Smiltenes novada VPVKAC apmeklētājam, kurš izmantoja iespēju caur www.latvija.lv norādīt galveno ienākuma gūšanas vietu, iesniedzot algas nodokļu grāmatiņu.

Tas ir viens no pieejamajiem e-pakalpojumiem, ko piedāvā Valsts pārvaldes pakalpojumu portāls www.latvija.lv.

Pašlaik Latvija.lv ir pieejami vairāk nekā 500 valsts un pašvaldību izstrādāti e-pakalpojumi, kas ļauj iestāžu pakalpojumus saņemt attālināti ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju palīdzību. Iedzīvotājam ir nepieciešams tikai dators, internets un identifikācijas līdzeklis, lai autorizētos e-risinājuma izmantošanai.

E‑pakalpojumi ir alternatīva pakalpojumu sniegšanai klātienē. Piemēram, klientam ir iespēja iesniegt iesniegumu kādā valsts vai pašvaldības iestādē, neapmeklējot to klātienē. E‑pakalpojumu izmantošana ir ērta, jo jebkurš datora un interneta lietotājs var pieprasīt e-pakalpojumu sev izdevīgā brīdī, neatkarīgi no iestādes darba laika.

Lai palīdzētu orientēties plašajā e-pakalpojumu piedāvājumā, kā arī uzzinātu vienkāršā un saprotamā veidā plašāk par tiem, ikvienam ir iespēja portālos Latvija.lv un mana.latvija.lv iepazīties ar dzīves situāciju aprakstiem, padarot e-pakalpojumu lietošanu ērtāku.

Smiltenes novada VPKAC, Dārza ielā 3, Smiltenē ir iespēja izmantot brīvpieejas datoru e-pakalpojumu lietošanai, kā arī saņemt klientu apkalpošanas speciālistu sniegto palīdzību un konsultācijas, lai arī turpmāk varētu lietot e-pakalpojumus patstāvīgi.

Lai veiksmīgi varētu izpildīt e-pakalpojumus portālā www.latvija.lv, jāpieslēdzas izmantojot personas apliecību (eID) karti, kurā ir aktivizēts e-paraksts (paroles) vai ar internetbankas (SEB, Norvik, Nordea, Swedbank, DNB, Citadele banka, MeridianTradeBank) pieejas kodiem.

Nākamo dāvanu pasniegsim gada un akcijas pēdējā mēnesī decembrī- simtajam Smiltenes novada domes VPVKAC pakalpojumu saņēmējam.

Inga Kovala
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Informācijas avots: www.mana.latvija.lv