2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

NVA aicina darba devējus pieteikties dalībai akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos”

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus līdz šī gada 18.oktobrim pieteikties dalībai akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos”, kas šogad norisināsies no 4. līdz 8.novembrim. Uzņēmējiem tā ir iespēja ne vien iepazīt cilvēku ar invaliditāti profesionālās spējas, bet arī atrast vajadzīgos darbiniekus, atverot durvis savos uzņēmumos, iestādēs vai organizācijās darba meklētājiem ar invaliditāti.

Akcijas dienās ar darba devējiem iepriekš saskaņotā laikā darba meklētāji ar invaliditāti viesosies uzņēmumos un iestādēs, lai gūtu priekšstatu par to darbību, darba vidi, darba procesu, darba kolektīvu un darba pienākumiem. Darba devējus apmeklēs gan NVA reģistrētie bezdarbnieki ar invaliditāti, gan nereģistrētie darba meklētāji ar invaliditāti, kuri vēlēsies iesaistīties akcijā.

Darba devēji dalībai akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos” var pieteikties līdz šī gada 18.oktobrim, iesniedzot pieteikumu tajā NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā atrodas uzņēmums vai iestāde, savukārt darba meklētāji ar invaliditāti, kuri nav reģistrēti NVA, dalībai “Atvērto durvju dienā personām ar invaliditāti uzņēmumos” var pieteikties tuvākajā NVA filiālē no šī gada 14. līdz 30.oktobrim, aizpildot darba meklētāju pieteikumu, kas atrodams NVA tīmekļvietnē.

NVA pieredze bezdarbnieku ar invaliditāti nodarbinātībā liecina, ka gan jaunieši, gan pieaugušie ar dažādiem invaliditātes veidiem var veiksmīgi strādāt vairākās profesionālās darbības jomās dažādā profesionālajā statusā. Vairāk par personu ar invaliditāti nodarbināšanas jautājumiem darba devēji var izlasīt NVA tīmekļvietnes sadaļā “Darba devējiem” publicētajā e-katalogā Piemērota darba vide personām ar invaliditāti.

Iniciatīvu rīkot “Atvērto durvju dienu personām ar invaliditāti uzņēmumos” NVA aizsāka 2017.gada rudenī, lai veicinātu personu ar invaliditāti iekļaušanos darba tirgū un mazinātu stereotipus par darbinieku ar invaliditāti darba spējām. Pērn akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos” piedalījās 65 darba devēji, kas 296 darba meklētājiem ar invaliditāti piedāvāja iespēju darba vidē izmēģināt savas prasmes un talantus vairāk nekā 65 profesijās, to vidū tādos arodos kā, piemēram, aprūpētājs, asistents personām ar invaliditāti, automobiļa vadītājs, biroja administrators, celtnieks, datu ievades operators, dežurants, dzīvojamo māju apsaimniekošanas speciālists, fizioterapeits, galdnieks, grāmatvedis, iesaiņotājs, interešu pulciņa audzinātājs, IT drošības speciālists, kasieris, klientu apkalpošanas speciālists, konditora palīgs, laukstrādnieks, mazgātājs, mazumtirdzniecības veikala pārdevējs, pavārs, pavāra palīgs, pārdevēja palīgs, piegriezējs, programmēšanas inženieris, programmētājs, projektu asistents, sētnieks, sistēmanalītiķis, skolotāja palīgs, šuvējs, tirdzniecības zāles darbinieks, zivju apstrādātājs un citas.

Detalizētāka informācija par akciju un pieteikumu veidlapas atrodamas NVA tīmekļvietnē vai jebkurā no 25 NVA filiālēm visā Latvijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra