2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

NVA aicina darba devējus pieteikties subsidēto darbavietu izveidei

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiālēs visā Latvijā līdz šī gada 19. februārim pieņem darba devēju pieteikumus subsidēto darbavietu izveidei Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta „Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem” (Nr.9.1.1.1/15/I/001) ietvaros. Tā ir iespēja darba devējiem piesaistīt savam uzņēmumam vajadzīgos darbiniekus, subsidētajās darbavietās nodarbinot NVA reģistrētos bezdarbniekus.

Izveidojot subsidēto darbavietu NVA reģistrētam bezdarbniekam, darba devējs saņem dotāciju nodarbinātā bezdarbnieka un viņa darba vadītāja atalgojumam, kā arī noteiktos gadījumos dotāciju valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no bezdarbnieka darba algas dotācijas daļas. Ja subsidētā darbavieta izveidota bezdarbniekam ar invaliditāti, darba devējs var saņemt vienreizēju dotāciju darbavietas pielāgošanai.

ESF projekta „Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem” ietvaros tiek nodarbināti bezdarbnieki ar invaliditāti, ilgstošie bezdarbnieki, kuri bijuši bez darba vismaz 12 mēnešus, bezdarbnieki vecumā virs 55 gadiem, kā arī bezdarbnieki ar bēgļa vai alternatīvās personas statusu. Šogad tiek plānots izveidot 575 subsidētās darbavietas, no tām 343 darbavietas tiks veidotas bezdarbniekiem ar invaliditāti, bet 232 – pārējo mērķa grupu bezdarbniekiem.

Pieteikties subsidēto darbavietu izveidei var komersanti (izņemot ārstniecības iestādes, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50%, kā arī izglītības iestādes, kuru pamatuzdevums ir izglītības programmu īstenošana), lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības, pašnodarbinātās personas, nodibinājumi vai biedrības (izņemot politiskās partijas).

Kā darba devējam pieteikties valsts līdzfinansēto darbavietu izveidei?
1. solis:
Jāizdrukā pieteikuma forma, kas pieejama NVA mājaslapas sadaļā „Darba devējiem”“Pasākumi noteiktām personu grupām”.
2. solis:
Jāaizpilda pieteikuma forma un jāpievieno prasītā informācija.
3. solis:
Līdz 2019. gada 19. februārim aizpildītais pieteikums jāiesniedz klātienē vai jānosūta pa pastu NVA filiālei, kuras administratīvajā teritorijā plānots veidot subsidēto darbavietu. Pieteikumu var nosūtīta arī elektroniski, ja tas ir parakstīts ar drošu elektronisko parakstu.

Detalizētāka informācija par pasākumu, tā nosacījumiem un dotāciju apmēriem pieejama NVA interneta vietnes sadaļā „Darba devējiem”“Pasākumi noteiktām personu grupām” un visās NVA filiālēs.

Nodarbinātības valsts aģentūra