2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

NVA aicina darba meklētājus ar invaliditāti pieteikties dalībai akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos”

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba meklētājus ar invaliditāti pieteikties dalībai akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos”. Šogad akcija norisināsies no 17. līdz 28.septembrim.

Akcijas gaitā ar darba devējiem iepriekš saskaņotā laikā darba meklētāji ar invaliditāti viesosies uzņēmumos un iestādēs, lai gūtu praktisku priekšstatu par darba vidi, darba procesu, darba kolektīvu un darba pienākumiem. Uzņēmējiem tā ir iespēja novērtēt darba ņēmēju ar invaliditāti profesionālo potenciālu, atrast vajadzīgos darbiniekus un apliecināt sevi kā sociāli atbildīgus darba devējus, savukārt darba meklētājiem ar invaliditāti tā ir iespēja ne vien iepazīt darba vidi un izmēģināt savas spējas kādā no profesijām, bet arī atrast darbu.

Darba meklētāji ar invaliditāti, kuri nav reģistrēti NVA, dalībai akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos” var pieteikties tuvākajā NVA filiālē līdz 14.septembrim, aizpildot pieteikumu, kas atrodams NVA mājaslapā.

Akciju “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos” NVA pirmo reizi rīkoja 2017.gada rudenī, lai veicinātu personu ar invaliditāti iekļaušanos darba tirgū un mazinātu stereotipus par darbinieku ar invaliditāti darba spējām. Pērn akcijā piedalījās 62 darba devēji un 207 personas ar invaliditāti.

Detalizētāka informācija un pieteikumu veidlapas pieejamas NVA tīmekļvietnē vai jebkurā no 28 NVA filiālēm. Informācija par NVA atbalstu personām ar invaliditāti izlasāma NVA tīmekļvietnes sadaļā ”Personām ar invaliditāti”, savukārt visu NVA filiāļu kontaktinformācija atrodama sadaļā Kontakti.