2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

NVA aicina pieteikt brīvprātīgos godināšanai “Gada brīvprātīgais 2020”

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina Latvijas iedzīvotājus un organizācijas pieteikt labākos brīvprātīgā darba veicējus un organizētājus, kuri laika posmā no 2019.gada 1.novembra līdz 2020.gada 28.oktobrim aktīvi darbojās sabiedrības labā, kā arī brīvprātīgajiem draudzīgākās pašvaldības.

Izvirzīt godināšanai “Gada brīvprātīgais 2020” brīvprātīgā darba veicējus vai organizētājus var jebkurš Latvijas iedzīvotājs, nevalstiskā organizācija, valsts vai pašvaldību iestāde. Pieteikt savus kandidātus var līdz 2020.gada 28.oktobrim tiešsaistē, aizpildot pieteikuma anketu portālā www.brivpratigie.lv/lv/godinasana, kur pieejams arī godināšanas nolikums. Katram iesniedzējam tiks nosūtīts apstiprinājums par pieteikuma saņemšanu.

Brīvprātīgā darba veicēju un organizētāju godināšanu “Gada brīvprātīgais 2020” rīko NVA sadarbībā ar Labklājības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļu, Jelgavas pilsētas domes administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvaldi, Latvijas Jaunatnes padomi, Valmieras novada fondu, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamentu. Pieteikumus vērtēs organizatoru veidota žūrija, kas noteiks, kuri brīvprātīgā darba veicēji un organizētāji šogad tiks godināti. Goda zīmju saņēmēji tiks noskaidroti  Brīvprātīgo godināšanas ceremonijā “Gada brīvprātīgais 2020”, kas 5. decembrī, Starptautiskajā brīvprātīgo dienā, norisināsies Rīgā.

Brīvprātīgo godināšanas mērķis ir pateikt paldies tiem iedzīvotājiem, organizācijām un pašvaldībām, kas savu laiku ziedoja brīvprātīgajam darbam sabiedrības labā, veicinot iedzīvotāju un organizāciju interesi un iesaisti brīvprātīgajā darbā. Latvijā godināšana notiks jau septīto gadu.

Pērn svinīgajā godināšanā “Gada brīvprātīgais 2019” goda zīmes saņēma Kandavas novada brīvprātīgā Gita Zuze, kura dāvā pašas adītas zeķītes un čībiņas jaundzimušajiem; Latvijas bāreņu un audžu ģimeņu atbalsta centrs “Sirota.lv”, kas regulāri savā darbībā iesaista brīvprātīgos; Latvijas Sarkanā Krusta Preiļu nodaļas brīvprātīgā Sandra Sprindža, kura rūpējas par pārtikas paku sadali maznodrošinātajiem un Latvijas Sarkanā Krusta Viduslatvijas komitejas Kokneses novada nodaļas brīvprātīgā Lība Zukule, kura aktīvi īsteno un iesaistās Bebru pagasta notikumu organizēšanā; radošās apvienības jauniešiem “Trepes” brīvprātīgais Aladins Nasrs Allahs (Aladdin Nassr Allah), kurš brīvprātīgajam darbam veltījis 678 stundas; Kalkūnes pagasta kultūras, sporta un jauniešu pasākumu brīvprātīgais organizētājs Andrejs Rucko, kas iedvesmo līdzcilvēkus brīvprātībai; Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un biedrības “Creative Minds for Culture” brīvprātīgā Nora Gavare, kuras entuziasms priecē muzeja radošo nodarbību apmeklētājus; Madonas novada biedrības “Kāla ezera padome” bērnu nometņu brīvprātīgā organizētāja Adrija Raiveta Kaire, kas 15 gadu vecumā var lepoties ar bagātīgu brīvprātīgās pieredzi.

Video stāsti par katra “Gada brīvprātīgais 2019” titula saņēmēju un viņa veikumu sabiedrības labā ir publicēti brivpratigie.lv Youtube kontā, kā arī attēli no godināšanas ceremonijas atrodami brivpratigie.lv Facebook lapā.