2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

NVA akcija “Sezonas darbi” turpinās

ESF projekts Nr.7.1.2.1/15/I/001 “EURES tīkla darbība Latvijā” 

 

Lai veicinātu sezonas darbu devēju un sezonas darbu meklētāju satikšanos, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) kopš šī gada maija īsteno akciju „Sezonas darbi”, aicinot darba devējus, kuri meklē sezonas darbiniekus, reģistrēt darba piedāvājumus NVA CV un vakanču portālā (cvvp.nva.gov.lv) vai jebkurā NVA filiālē visā Latvijā. Darba devēju reģistrētās sezonas vakances tiek operatīvi publicētas vienkopus un ik dienu aktualizētas sadaļā „Sezonas darbi” NVA tīmekļvietnē (nva.gov.lv/lv/sezonas-darbi). Līdz ar to darba meklētāji var ērti un ātri iegūt informāciju par aktuālajām sezonas vakancēm un piemeklēt sev vispiemērotāko darba vietu.

 

NVA akcijā “Sezonas darbi” no maija līdz septembra vidum ir iesaistījušies 111 darba devēji, piedāvājot darba meklētājiem kopumā 1 830 vakances tādās darbības jomās kā būvniecība, lauksaimniecība, izmitināšana un ēdināšana, ieguves rūpniecība, karjeru izstrāde un citas. Šobrīd aktuālas ir 418 brīvās darba vietas, kuras pieteikuši 30 darba devēji.

 

Pieprasītākās profesijas septembrī ir lauksaimniecības palīgstrādnieks, lauksaimniecības sezonas strādnieks, kūdras ieguves palīgstrādnieks, ceļa būves palīgstrādnieks, iesaiņotājs, palīgstrādnieks, zāģētājs, bruģētājs, dārzniecības laukkopis, mūrnieks, pavārs, slaucējs, cauruļvadu montētājs, pašgājēja iekrāvēja vadītājs, mikroautobusa vadītājs, labiekārtošanas strādnieks, mežstrādnieks, ekskavatora vadītājs, traktortehnikas vadītājs, trauku mazgātājs un citas. Visvairāk sezonas vakanču šobrīd ir lauksaimniecībā.

 

Darba devējiem, kuri meklē sezonas strādniekus, NVA filiālēs ir iespēja pieteikties arī vajadzīgo darbinieku atlases pakalpojumam.

 

Atgādinām, ka NVA reģistrētie bezdarbnieki, strādājot sezonas darbus, var saglabāt arī bezdarbnieka statusu, jo līdz šī gada 31.decembrim bezdarbniekiem ir pagarināts īslaicīgās nodarbinātības periods, proti – NVA reģistrētais bezdarbnieks saglabā bezdarbnieka statusu, ja ir nodarbināts uz noteiktu laiku, kas divreiz gada periodā nepārsniedz kopumā 120 dienas.

 

Sociālajā vietnē Facebook ir izveidots NVA konts CV un vakanču portāls, kurā publicēta aktuālā informācija par darba piedāvājumiem un NVA aktivitātēm darba meklētāju atbalstam.