2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

NVA piedāvā iespēju saņemt karjeras konsultācijas attālināti

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) jebkuram interesentam piedāvā iespēju saņemt attālināti individuālas karjeras konsultācijas: 

  • · Praktiskais atbalsts CV un motivācijas vēstules sagatavošana;
  • · Informatīvais atbalsts darba meklēšanas jautājumos;
  • · Sagatavošanās darba intervijai;
  • · Profesionālās piemērotības noteikšana;
  • · Veiksmīga profesijas maiņa.

Lai pieteiktos attālinātai karjeras konsultācijai, klientam pa tālruni vai ar e-pasta starpniecību jāsazinās ar NVA filiāli. (Visu NVA filiāļu kontakti atrodami NVA mājaslapā). NVA reģistrētie bezdarbnieki vai darba meklētāji karjeras konsultācijai var pieteikties arī no sava profila CV un vakanču portālā (https://cvvp.nva.gov.lv/#/pub/). Attālinātās konsultācijas laikā klientam nepieciešams tālrunis, dators ar interneta pieslēgumu, e-pasts un iespēja atvērt MS Word un PDF dokumentus.

Konsultācijas “Praktiskais atbalsts CV un motivācijas vēstules sagatavošana” laikā karjeras konsultants palīdz izvēlēties piemērotu darba piedāvājumu, sagatavot pieteikuma dokumentus un vizuāli tos noformēt, izveidot CV saturu atbilstoši darba piedāvājumam un uzrakstīt motivācijas vēstuli.

Konsultācijas “Informatīvais atbalsts darba meklēšanas jautājumos” laikā klients iegūst informāciju par pieprasījumu darba tirgū un izglītības iespējām, uzzina, kādas viņam piemērotas brīvās darba vietas ir pieejamas, karjeras konsultants arī palīdz uzrakstīt motivācijas vēstuli un CV vai pielāgot tos konkrētajai vakancei.

Konsultācijas “Sagatavošanās darba intervijai” laikā klients noskaidro, kas ir darba intervija, kā tai sagatavoties, kā ģērbties un uzvesties, kādi jautājumi darba pārrunās visbiežāk tiek uzdoti. Notiek arī darba intervijas simulācija.

Konsultācija “Profesionālās piemērotības noteikšana” – tā ir iespēja noteikt savu personības tipu, dotības, spējās, piemērotākās profesionālās darbības jomas, nodarbinātības veidus, uzzināt, kādas prasmes un kompetences nepieciešamas profesionālajai darbībai, kādas ir izglītības iespējas.

Konsultācija “Veiksmīga profesijas maiņa” piedāvā iespēju novērtēt esošās profesionālās spējas un kompetences, uzzināt, kādās profesijās klients var izmantot jau iegūtās zināšanas un prasmes, kādas zināšanas un prasmes ir jāapgūst papildus, kā arī kādas ir mācību iespējas. 

Vairāk par NVA karjeras konsultācijām lasiet:  https://www.nva.gov.lv/index.php?cid=433&mid=666

​