2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

NVA tīmekļvietnē izveidota sadaļa ”Ja vēlies atgriezties Latvijā”

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) tīmekļvietnes (www.nva.gov.lv) galvenajā lapā ir izveidota sadaļa ”Ja vēlies atgriezties Latvijā” , kurā ir apkopota noderīga informācija tiem Latvijas valsts piederīgajiem, kas dzīvo un strādā ārvalstīs, bet plāno vai apsver iespējas atgriezties Latvijā.

NVA direktora vietniece Kristīne Stašāne: “Pirms pieņemt lēmumu atgriezties Latvijā, cilvēkiem ir jāzina, kas viņus sagaida – kāda situācija ir darba tirgū, kā viņi var realizēt savas profesionālās zināšanas un prasmes, kādas vakances un algas piedāvā darba devēji, kādi ir dzīves un sadzīves apstākļi. Aicināt atgriezties Latvijā ir liela atbildība – lai cilvēki atgrieztos, viņiem ir jābūt pārliecībai par savu nākotni dzimtenē. Latvijas valsts piederīgie, kuri dzīvo un strādā ārzemēs, vienmēr ir bijuši NVA uzmanības lokā. Mūsu mērķis – informēt tautiešus ārvalstīs, lai viņi būtu zinoši par situāciju nodarbinātības jomā. Tāpat nozīmīga loma ir citu valsts institūciju, pašvaldību, NVO, diasporu organizāciju, uzņēmējdarbības sektora un sabiedrības kopumā atbalstam. Sadarbojoties ar citām mūsu valsts institūcijām, pašvaldībām, darba devējiem, vēstniecībām un latviešu kopienām Apvienotajā Karalistē, Īrijā, Zviedrijā un citās valstīs, esam rīkojuši un rīkosim arī turpmāk īpašus informatīvos pasākumus, lai Latvijas valsts piederīgos ārvalstīs klātienē informētu par situāciju un pieprasījumu Latvijas darba tirgū, iespējām un valsts atbalstu tiem, kas vēlas atgriezties un strādāt Latvijā. Taču ir ļoti svarīgi, lai noderīgā informācija par valsts atbalstu būtu pieejama jebkurā diennakts laikā un jebkurā pasaules valstī, tāpēc nolēmām šādu informāciju apkopot un ievietot vienuviet, izveidojot NVA mājaslapā īpašu sadaļu ar vairākām apakšsadaļām.”

Jaunajā NVA tīmekļvietnes sadaļā ”Ja vēlies atgriezties Latvijā” tiek piedāvāta informācija par NVA un EURES* atbalstu remigrācijas jautājumos, NVA EURES konsultantu darba laikiem un kontaktiem, NVA e-pakalpojumiem, NVA reģistrētajām vakancēm, NVA CV un vakanču portāla iespējām, šeit ir atrodami vairāki bukleti un informatīvie materiāli, tostarp par valsts sociālās apdrošināšanas pakalpojumiem un pieejamo valsts atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai, noskatāma video instrukcija “Kā pieteikties vakancei NVA CV un vakanču portālā”, izlasāmas atbildes uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem EURES konsultantiem, ievietotas saites uz citu noderīgu Latvijas institūciju un organizāciju tīmekļvietnēm.

*EURES – Eiropas nodarbinātības dienestu tīkls, kas ietver Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nodarbinātības dienestus, kā arī Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstis Lihtenšteinu, Islandi, Norvēģiju un Šveici.

Nodarbinātības valsts aģentūra