2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

NVD: Ikvienam iedzīvotājam ir jāzina savs ģimenes ārsts!

Nacionālais veselības dienests (NVD) vērš iedzīvotāju uzmanību, ka, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas ieviesta ar mērķi ierobežot COVID – 19 izplatību, ir svarīgi, lai ikvienam iedzīvotājam būtu pieejams un zināms savs ģimenes ārsts, lai nepieciešamības gadījumā saņemtu konsultācijas un norādes saistībā ar savu veselības stāvokli.

NVD atgādina, ka ģimenes ārsts reģistrē visus pacientus, kuru dzīvesvieta atrodas ģimenes ārsta darbības pamatteritorijā, kas ir noteikta savstarpēji noslēgtajā līgumā ar NVD.  Katrai personai ir tiesības izvēlēties ģimenes ārstu. Lai reģistrētos ģimenes ārsta pacientu sarakstā, persona vēršas pie izvēlētā ģimenes ārsta un noslēdz vienošanos divos eksemplāros, ko paraksta persona un ģimenes ārsts. Viens vienošanās eksemplārs paliek pie ģimenes ārsta, otrs pie personas.

Ja teritoriālais ģimenes ārsts atsaka reģistrāciju, aicinām par to informēt NVD, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 1234 vai rakstot e-pastu [email protected].

Informāciju par pieejamajām ģimenes ārstu praksēm atbilstoši savai dzīves vietai vai pie kāda ģimenes ārsta persona ir reģistrēta var noskaidrot:

  • apmeklējot NVD mājas lapu vmnvd.gov.lv sadaļā Veselības aprūpes pakalpojumi ­­à Ģimenes ārsti atbilstoši teritorijām;
  • E-veselības portālā eveseliba.gov.lv, autorizējoties sadaļā “Iedzīvotājs” ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem: internetbankas piekļuves datiem, elektronisko parakstu vai personas apliecību (eID);
  • zvanot uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 8000 1234. Darba laiks – no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 8.30 – 17.00, bet piektdienās no plkst. 8.30 – 15.00. Pirmssvētku dienās: no plkst. 8.30 – 16.00.

NVD aicina iedzīvotājus rīkoties atbildīgi, ievērojot veselības nozares speciālistu un Slimības un profilakses centra norādījumus

 

Informāciju sagatavoja:          
Sintija Gulbe,
Nacionālā veselības dienesta
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja