2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Oktobra sākumā viesosies apvienība Trio Angelicus ar koncertu “Latvijas dvēseles dziesmas”

3.oktobrī pulksten 15:00 Smiltenes novada Kultūras centra lielajā zālē ar koncertu “Latvijas dvēseles dziesmas” viesosies muzikālā apvienība Trio Angelicus – Elīna Šimkus (soprāns), Ieva Šablovska (arfa), Sondra Lejmalniece (flauta). Mīļi aicināts ikviens, un īpaši gaidīsim Smiltenes novada seniorus, lai sveiktu viņus Starptautiskajā senioru dienā!

Trio Angelicus īpašo skanējumu veido trīs siltu tembru apvienojums – augsta dāmas balss, flautas dzidrais skanējums un arfas noslēpumainais valdzinājums. Viendaļīgajā koncertprogrammā “Latvijas dvēseles dziesmas” ietvertas mūsdienu latviešu komponistu kompozīcijas. Par programmas impulsu mūziķes dēvē Ērika Ešenvalda “Dvēseles dziesmu”, kurā caur Anitas Kārkliņas vārsmām gleznojas Latvijas novadi, daba, mūsu vērtības un tradīcijas. Dzimtās zemes iedvesmoti ir arī pārējās šajā koncertprogrammā iekļautās kompozīcijas. Līdz ar labi zināmiem un iemīļotiem skaņdarbiem, kuru autoru lokā ir Pēteris Vasks, Jānis Lūsēns, Romualds Jermaks, Dace Aperāne, Maija Einfelde, Georgs Pelēcis un Imants Kalniņš, šajā programmā iekļauti arī divi īpaši Trio Angelicus veltīti opusi – Selgas Mences dziesmu cikls “Gadalaiku raksti” ar Imanta Ziedoņa dzeju un Vestarda Šimkus miniatūra “Es pazinu to putniņu” ar latviešu tautasdziesmas vārdiem. Programmā: latviešu komponistu mūzika

Ieeja ir bez maksas. Pasākums notiks, ievērojot apmeklētāju drošībai noteikto sanitāro protokolu. Vietu skaits ir ierobežots. Plašāk par pasākumu: [email protected] vai  +37128688101.

 

Koncertu piedāvā “Latvijas koncerti”, www.latvijaskoncerti.lv

 

 

Informāciju publicēšanai sagatavoja

Alise Seile

Smiltenes novada Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101