2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Orientēšanās sacensību seriāla Azimuts-2019 apbalvošana

30.novembrī Grundzāles kultūras namā notika orientēšanās sacensību seriāla Azimuts-2019 apbalvošana.

Apbalvošanas sākumā Smiltenes vidusskolas meitenes tika aicinātas iedegt svecītes, jo viņas šogad izcīnīja 2. vietu Pasaules skolēnu čempionātā komandu vērtējumā. Svecītes iededza klātesošās Agnese un Anda Jaunmuktānes. Kamēr tika iedegtas svecītes nelielu koncertu sniedza Smiltenes mūzikas skolas audzēknis Markuss Jānis Pommers. Viņš ne tikai skaisti muzicē, bet arī piedalās Azimutā. Šogad viņam 4. vieta V-10 grupā.

Pasākuma turpinājumā Orientēšanās kluba (OK) Azimuts vadītājs Aldis Lapiņš sveica dalībniekus, kuri  piedalījušies visās 19. kārtās. To šosezon bija paveikuši: Otārs Putrālis ,Jānis Bormanis, Kaspars Lārmanis ,Druvis Čakārnis , Ģirts Pakalns , Kaspars Abuls , Andra Veita , Inga Bormane un Pakalns Ģirts.

Īpašs prieks par sveicamajiem vakara vadītājam Mārim Stabiņam , jo sveicamo vidū viņa bijušie audzēkņi , kas aktīvi turpina sportot: Inga Bormane , Jānis Bormanis, Kaspars Lārmanis un Ģirts Pakalns.

Vakara gaitā ar skaistām medaļām tika apbalvoti seriāla Azimuts-2019 godalgoto vietu ieguvēji. Neizpalika arī balvas- par kuru sarūpēšanu jāsaka paldies Smiltenes novada domei ,  SIA Piebalgas alus, aptiekai ‘’Inta’’ un Doktorāta aptiekai.

Pēc apbalvošanas un dažām atrakcijām tika izlozēti divi pāri orientēšanās apavu un divi kompasi. Tajā varēja piedalīties tie orientieristi, kas piedalījušies vismaz 17. kārtās.

Izloze notika atraktīvā veidā, pašiem izgatavojot un lidinot papīra lidmašīnas. Izlozes dalībnieku uzdevums bija pēc iespējas tuvāk pielidināt savu lidmašīnu pie apaviem.  Laimīgie apavu ieguvēji – Inga Bormane un Renārs Lārmanis.

Savukārt, lai tiktu pie kompasiem, ar lielo metamo kauliņu bija jāprot uzmest tāds pats cipars kā to izdarīja Aldis Lapiņš. Veiksmīgākie izrādījās Ēriks Ūdris un Jānis Kuprišs juniors.

Vakars turpinājās ar izlozi visiem dalībniekiem un fotogrāfiju skatīšanos. Protams neizpalika arī atrakcijas un citas aktivitātes.

Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpējās Grundzāles pamatskolas dīdžejs Gustavs Kristers Melbārdis.

Māris Stabiņš