2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Palīdzi noskaidrot ģimenei draudzīgāko pašvaldību!

Lai noteiktu labākās pašvaldības, kas nodrošina lielāko atbalstu, daudzveidīgākos un pieejamākos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija otro gadu rīko konkursu „Ģimenei draudzīgākā pašvaldība”.

Pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm 2018. gada konkursā vērtēs ne tikai konkursa vērtēšanas komisija, pamatojoties uz pašvaldību iesniegto informāciju, bet savu vērtējumu līdz 2018.gada 17.oktobrim var sniegt ikviens Latvijas iedzīvotājs, balsojot par ģimenei draudzīgāko pašvaldību 2018.

Balsot un izteikt savu viedokli par pašvaldību pakalpojumiem un atbalstu ģimenēm ar bērniem, tādējādi ietekmējot konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2018” pirmās kārtas kopvērtējumu, var  interneta vietnē www.vietagimenei.lv. Konkursā savu dalību ir pieteikusi arī Smiltenes novada pašvaldība.

Sadaļā “Pašvaldības” ikviens var uzzināt un izpētīt pieejamās iespējas savā vai citās pašvaldībās – par atbalstu ģimenes pieaugumam, ēdināšanai izglītības iestādēs pirmsskolas un skolas vecuma bērniem, izglītības iespēju un interešu izglītības nodrošināšanu, kā arī atbalstu dažādām mērķa grupām (piemēram, daudzbērnu ģimenēm). Drīzumā būtiskākos datus būs iespējams skatīt arī apkopotā infografikas veidā. Savukārt, izvēloties interesējošās pašvaldības, ērti un uzskatāmi varēs salīdzināt piedāvāto pakalpojumu veidus un atbalsta apmērus.

Informācijas avots: www.vietagimenei.lv