2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Papildinājums informācijai par saslimšanu Smiltenes vidusskolas Dārza ielas 17 ēkā

Jau rakstījām, ka 4.novembrī skolotājai, kura strādā Smiltenes vidusskolas Dārza ielas 17 ēkā, tika atklāta  inficēšanās ar Covid-19. Saistībā ar šo gadījumu 6.novembrī siekalu testus veica vēl 29 skolas darbiniekiem, kuri strādā Dārza ielas ēkā (kopumā tests ir veikts vairāk nekā 100 skolas pedagogiem un darbiniekiem). Sestdien, 7.novembrī,  ir saņemti testēšanas rezultāti, kur 6 pedagogiem, 1 darbiniecei un 1 skolēnam (skolēnam tests tika veikts pēc vecāku lūguma) ir uzrādīts pozitīvs Covid-19 rezultāts.

Skolas direktore I.Vergina: “Skolotāji tāpat kā ārsti šajā laikā ir apdraudējuma lielākajā riska grupā, un testa rezultāts tam ir apliecinājums. Jau no pavasara maksimāli   esam centušies ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus, arī pēc pirmajiem signāliem par saslimšanu skolā rīkojāmies ļoti operatīvi. Līdz ar to  pastāv cerība, ka vīrusa izplatību izdosies ierobežot, bet šobrīd ļoti svarīgi ir veikt skolēnu, kam mācības notiek Dārza ielā, testēšanu.

Paldies visiem vecākiem, kuri jau piekrituši savu bērnu siekalu testu veikšanai! Vēlreiz visi vecāki tiek lūgti būt atbildīgiem ne tikai par savu  bērnu veselību, bet arī par citu bērnu un līdzcilvēku veselību un piekrist veikt bērnam testu, lai pēc iespējas ātrāk būtu iespējams noteikt vīrusa  klātbūtni cilvēka organismā. Ja sākumā testēšanai nepiekritāt, bet pēc tam domas mainījušās, lūgums vēlreiz atbildēt uz e – klasē izsūtīto vēstuli ar jautājumu, vai piekrītat bērna testēšanai.

Tā kā pieprasījums pēc testiem valstī ir ļoti liels, nav zināms, kad Smiltenē būs iespējams tos veikt, bet, cerams, ka nākamās  nedēļas sākumā tas notiks. Tiklīdz saņemsim ziņu, ka testu iespējams veikt, vecāki e-klasē tiks informēti par laiku un vietu testa veikšanai.

Daļa skolēnu jau atrodas karantīnā. Šādos gadījumos testēšana jāveic ne agrāk kā desmitajā dienā, un tā lielākajā daļā gadījumu ir nākamā pirmdiena.

Lai gan 5. un 6.klašu skolēniem, kā arī pirmsskolas grupai jau no 3.novembra bija noteikts attālinātais mācību process,  šī rīta ziņa ir satraucoša, tāpēc aicinām skolēnus un viņu vecākus turpināt sekot veselības stāvoklim, vērot, vai neparādās elpceļu infekcijas slimības pazīmes, paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana u. c.

Pēc SPKC ieteikuma no šodienas, 7. novembra, visiem skolēniem, kam mācības notiek Dārza ielas 17 ēkā, jāatrodas mājas karantīnā, vecākiem šajā situācijā jārīkojas atbilstoši valstī noteiktajam.

Šobrīd visiem Dārza ielas ēkas skolas pedagogiem un darbiniekiem jāatrodas karantīnā, stingri ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus un piesardzības pasākumus.

Aicinu visus arī turpmāk pievērst uzmanību savam veselības stāvoklim, valkāt sejas aizsargmaskas, ievērot 2 m distanci, regulāri vēdināt telpas un rūpēties par fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā.

Šajā  laikā ir daudz neziņas, ir satraukums, arī nedrošība, un vairāk kā citās reizēs saprotam – katra cilvēka godprātīgai rīcībai un atbildībai ir liela nozīme vīrusa ierobežošanā. Es ticu cilvēku godaprātam un esmu pārliecināta, ka spēsim pasargāt sevi un savus līdzcilvēkus.”

Smiltenes vidusskola 

 

Saistītie raksti: