2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Par Atvērto durvju dienu organizēšanu personām ar invaliditāti

Eiropas Darba devēju dienas ietvaros Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) no 2017.gada 30.oktobra līdz 10.novembrim aicina darba devējus, kuri vēlas dot darba iespējas personām ar invaliditāti vai iepazīstināt ar darba vidi savā nozarē, piedalīties Atvērto durvju dienās.

NVA iniciatīvas mērķis ir sekmēt personu ar invaliditāti integrāciju sabiedrībā un darba tirgū, kā arī mazināt stereotipus par personu ar invaliditāti nodarbināšanas iespējām.

Pasākuma ietvaros NVA organizēs darba meklētāju ar invaliditāti viesošanos uzņēmumos un iestādēs ar darba devēju saskaņotā laikā. Darba devēji aicināti iepazīstināt darba meklētājus ar potenciālo darbavietu, kolektīvu un darba pienākumiem. Darba devējiem tā būs lieliska iespēja iepazīt un atrast vajadzīgos darbiniekus, kā arī apliecināt sevi kā sociāli atbildīgu darba devēju.

Lai piedalītos akcijā, darba devējiem jāsazinās ar to NVA filiāli, kuras apkalpošanas teritorijā atrodas uzņēmums vai iestāde, kas savas durvis atvērs darba ņēmējiem ar invaliditāti. Savukārt darba meklētāji ar invaliditāti, kuri nav reģistrēti NVA, dalībai Atvērto durvju dienā uzņēmumos var pieteikties tuvākajā NVA filiālē līdz 27. oktobrim.

Vairāk informācija  NVA mājaslapā.