2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Par Smiltenes novada domes priekšsēdētāja vietnieci ievēl Aiju Cunsku

Trešdien, 26.jūlijā, plkst.15.00 notika Smiltenes novada kārtējā domes sēde, kurā par domes priekšsēdētāja vietnieci ievēlēja Aiju Cunsku (Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”– „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”).

Domes sēdē, kurā piedalījās 14 domes deputāti, dienas kārtības pirmais jautājums bija par domes priekšsēdētāja vietnieka/-ces ievēlēšanu, uz kuru tika izvirzītas divas kandidatūras- domes priekšsēdētājs Gints Kukainis izvirzīja Aiju Cunsku, bet deputāts Edgars Avotiņš – Zigetu Vīķeli (Latvijas Reģionu Apvienība-Vidzemes partija), piebilstot, ka viņa ir tikpat cienījama kandidāte, lai ieņemtu šo amatu.

Balsojot aizklāti, deputāti (ar 11 balsīm “par”, nevienu “pret”) par Smiltenes novada domes priekšsēdētāja vietnieci ievēlēja Aiju Cunsku, kura pateicās deputātiem par izrādīto uzticību. Z.Vīķele saņēma 3 balsis “par” un 1 “pret”.

Atgādinām, ka Aija Cunska 2017.gada 3.jūnija pašvaldību vēlēšanās, iegūstot 3403 balsis, iekļuva Smiltenes novada domes deputātu sastāvā, startējot no Nacionālā apvienība “Visu Latvijai”- “Tēvzemei un Brīvībai” saraksta. Š.g. 16.jūnija domes sēdē A.Cunska tika apstiprināta Sociālo un medicīnas jautājumu pastāvīgās komitejas un Kultūras, izglītības un sporta jautājumu pastāvīgās komitejas sastāvos.  Kultūras, izglītības un sporta jautājumu pastāvīgās komitejas pirmajā sēdē, š.g.20.jūnijā, tika iecelta par tās priekšsēdētāju.

Kā jau informēts, š.g. 19. jūnijā Smiltenes novada dome saņēma deputāta Ivara Ādamsona (“Zaļo un Zemnieku savienība”) iesniegumu par deputāta pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa personīgu iemeslu dēļ. Līdz ar to, Smiltenes novada domes deputāti 28.jūnijā lēma par I.Ādamsona atbrīvošanu no domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Inga Kovala
Smiltenes novada domes
Sekretāre